Büyük İddia: FTX İşlemleri Durdurdu! Şimdi Ne Olacak?

Alameda’yı çevreleyen likidite krizi bir kez daha gündemde kalaya devam ediyor. Binance ve FTX arasında devam eden krizli dönemle birlikte altcoin’de düşüşler gözlemlendi. Bununla birlikte son günlerde çekim işlemlerindeki yavaşlama ile dikkat çeken kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’in “Sorun yok” demişti.

FTX çekim işlemlerini durdurdu

Son zamanların adından sıklıkla söz ettiren kripto borsası FTX çekim işlemlerini durdurdu. Olayın ardından kripto para haber sitelerinde peş peşe duyurular yayınlandı. Haberler sonrasında ise borsada durdurulan işlemler yeniden başlatıldı.

Günün erken saatlerinde, sosyal medya kullanıcıları FTX borsasında bulunan hesaplarından işlem yapamadıklarını paylaştılar. Ardından birkaç saat geçse de yatırımlarını çekememekten şikayet etmeye başladılar. Bunun üzerine, FTX’le ilgili olarak kripto para piyasalarına zarar verdiğine dair söylentiler ortaya çıktı 7 Kasım günü, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, piyasadaki durumlarla ilgili açıklamada bulundu. Yatırımcıları  sakinleştirmek adına kripto para borsasında herhangi bir sorun olmadığını ve herşeyin yolunda olduğunu tweetledi.  Ancak, FTT token son 24 saatte yüzde 23’ten fazla gerileme yaşadı.

FTT token adına olaylar nasıl başladı?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Geçtiğimiz günlerde Alameda Research zarar açıklamasında bulundu. Ardından, Binance CEO’su ve FTX CEO’su arasından amansız bir olumsuz tablo görüldü. Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance olayla ilgili söylentiler doğrultusunda FTT token’ları satacağını bildirdi. Olayların başlamasıyla birlikte FTT token düşüşler yaşamaya başladı. Bununla birlikte raporlarda, 30 Haziran’da Alameda’nın sahip olduğu 14,6 milyar dolarlık varlığın en çok 3,66 milyar dolar ile kilitsiz FTT token’larda olduğu ortaya koyuldu. Binance CEO’su CZ’si, şirketin tüm FTT varlıklarını kademeli olarak satacağını duyurdu. Ancak, 584 milyon dolarlık FTT zaten Binance borsasına transfer edilmişti.

Binance CEO’su, yatırımcıların son 24 saat içerisinde FTX’ten çıkmaları hakkında yorumlarda bulundu. CEO CZ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

FTT’lerimize tasfiye etme kararımız, Terra’nın LUNA’sında aldığımız derslerle, yalnızca çıkış sonrası bir risk yönetimidir.

Hiçbir platforma karşı düşmanlık beslemediklerini açıklayan Binance CEO’su, yaptığı konuşmanın devamında ise üstü kapalı olarak FTX’in kendilerine karşı lobi yaptığını öne sürdü. Ardından şu ifadeleri kullandı:

Sektörde yer alan diğer oyunculara karşı, arka planda lobi yapanları desteklemeyeceğiz.

Olayın ardından ise kripto para birimlerinde neler yaşanacağı merak konusu. Birçok analist daha geniş kripto para piyasasının etkilenmesinden korkmakla birlikte, bugün ABD’deki ara seçimler sonucunda da piyasalarda dalgalanmalar görülmesi muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!