Kongre Üyesi Bombayı Patlattı: FTX Çöküşünde Gensler Detayı!

Kripto para dostu ABD’li Kongre üyesi Tom Emmer, Twitter hesabı üzerinden SEC başkanı Gary Gensler’a ağır suçlamalarda bulundu. Emmer, Gensler’ın, FTX borsasının yasal sürecine destek sağladığını iddia etti. Ayrıca FTX’in hukuki boşluklardan yararlanması için çalıştığını söyledi.

Emmer: FTX için boşlukları kapatmak istedi

Kripto para borsaları FTX ile Binance arasında yaşananlar daha henüz tazeyken, ABD’den konuyla ilgili güçlü bir iddia ortaya atıldı. Kripto para piyasalarına verdiği destekle tanınan ABD’li Kongre üyesi Tom Emmer, şahsi Twitter hesabı üzerinden bazı iddialarda bulundu. Emmer’ın iddiasına göre Gary Gensler FTX’e destek sağlıyor. Tom Emmer şunları söyledi:

FTX için boşlukları kapatmak istedi

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; SEC başkanı Gensler’ın CNBC’de bir programa katıldı. Programın ardından tweet’i alıntılayan Emmer, SEC başkanı hakkında büyük iddialarda bulundu. Emmer şu ifadelere yer verdi:

Ne kadar ilginç. Gary Gensler çıkıp medyada konuşma yaparken, benim ofisime gelen bazı bilgiler ise, şahsının bazı hukuki boşluklardan destek alması ve regülasyonlarda tekel olabilmesi adına SBF ile FTX’e yardımcı olduğunu iddia ediyor. Bunu yakından araştırıyoruz.

Gensler, çıktığı programda kripto yatırımcılarının olaylardan sonra ciddi kayıplar yaşadığını söyledi. Ardından, Gensler’in “Kripto para yatırımcılarını korumak adına daha fazla önlem alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SEC başkanı olay hakkında konuştu

CNBC’nin Squawk Box programında konuşan SEC başkanı Gary Gensler, FTX’te yaşanan krizle ilgili soru yağmuruna tutuldu. Ayrıca, kripto para borsasını çöküşe kadar sürükleyecek ve yok edebilecek üç önemli olguyu da aktardı. SEC başkanı Gary Gensler, sunucu Andrew Sorkin’e SEC’in FTX’e yönelik mevcut soruşturması hakkında hiçbir şey kanıtlayamadıklarını söyledi. Ancak, olayla ilgili birkaç ilginç detay daha paylaştı. Gensler, Sorkin’e Terra (LUNA) ekosisteminin ve ardından birkaç kripto para platformunun çöküşünü hatırlattı, FTX’te yaşanan krizi de bunlara benzetti. Ardından hepsinin birbirine bağlı olduklarını ifade etti. FTX’te yaşanan sarsıcı durumun finans kadar eski olduğunu ve kripto borsası FTX’in müşterilerinin varlıklarına karşı ödünç almasından kaynaklı 3 konuda zarar gördüğüne dikkat çekti. Gensler’a göre nedenler ise “bir grup müşteri varlığı”, “ifşa etmeme” ve “kaldıraç” olmak üzere 3 başlığa bağlı.

Gensler, kripto para alanında birkaç kilit isim olduğunu ve FTX’in bunlardan biri olduğunu söyledi. Borsa ve altcoin’i FTT çökmeye başladığında, kripto para sektöründe de sorunlar ve kayıplar yaşandı. Lider kripto para Bitcoin aylar sonra Haziran değerlerine düştü. BTC fiyatı 17.100 doları gördü. Ayrıca, birçok yatırımcı yalnızca FTT’de değil, aynı zamanda diğer birçok kripto para biriminde kayıplar yaşadı. Genel olarak Gensler, yatırımcıların sahip oldukları varlıklarını korumaya daha da ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!