FTX ABD Mahkemelerinden Bitcoin Satışı İçin Onayı Aldı: Sırada Ne Var?

Delaware bölge yargıcı, çok önemli bir kararla, iflas eden kripto para borsası FTX’in milyarlarca dolar değerindeki dijital varlıklarının satışına başlamasına onay verdi. Bu satışlardan elde edilecek gelir borsanın alacaklılarına tahsis edilecek ve karmaşık iflas işlemlerinde önemli bir adım atılmış olacak! Peki, sırada ne var? Fiyatlar nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

FTX için beklenen onay geldi: Bitcoin satılacak!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere onay, borçluların Ağustos ayında, mülkün kripto para varlıklarını satma stratejisini özetleyen önerilen bir plan sunmasının ardından geldi. Bu plan kapsamında, bir mali danışman varlıkların düzenli bir şekilde tasfiyesini denetleyecekti. En önemlisi, mülk her hafta en fazla 100 milyon dolar değerinde token satmakla sınırlı olacak. Ancak bu sınır, token bazında 200 milyon dolara kadar artırılabilecek şekilde değiştirilebilir.

Çarşamba günü yapılan duruşmada, Yargıç John Dorsey bu plana yeşil ışık yakarak FTX’in sorunlu mali destanı için oyunun sonunun başlangıcını işaret etti. Özellikle, mülk Bitcoin ve Ethereum gibi yüksek değerli tokenleri satmak istediğinde, ABD Mütevelli ofisine on gün önceden bildirimde bulunması gerekecek. FTX, satışlar sırasında fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan olası olumsuz etkileri azaltmak için Bitcoin ve Ethereum için riskten korunma stratejileri kullanma niyetini ifade etmiştir. Bununla birlikte, bu riskten korunma uygulamalarının diğer varlıklar için uygulanmasına duruma göre karar verilecektir. Buna ek olarak, mülk, token stake programlarından elde edilen getiriler alacaklılar için mevcut fonların artırılmasına katkıda bulunduğu sürece, belirli tokenleri stake etme hakkını saklı tutabileceğini belirtmiştir.

Destek verildi

FTX müşterilerini temsil eden komitenin yasal temsilcileri bu önergeyi desteklediklerini dile getirdiler. Bunu, borçluların mülkleri için değeri korumak ve en üst düzeye çıkarmak için bir araç olarak görüyorlar ve alacaklıların hak ettikleri tazminatı almalarını sağlamak için kolektif bir taahhüt gösteriyorlar.

Yargıç Dorsey, duruşmalar sırasında FTX’e para yatıranlar tarafından tutulan kripto paraların izlenebilirliğine ilişkin önemli bir soruyu gündeme getirdi. Bu soru, özellikle anonimliğin önemli bir faktör olabildiği kripto para birimleri alanında adil ve şeffaf bir dağıtım sürecinin sağlanmasına yönelik daha geniş bir endişeyi yansıtmaktadır.

FTX’in iflas koruması yolculuğu Kasım ayında başladı ve şu anda yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde kripto para varlığını elinde tutuyor. Mahkemenin bu varlık satış planını onaylamasıyla birlikte FTX artık mali sıkıntılarını çözme ve bu süreçte alacaklılarına bir dereceye kadar kapanış sağlama yolunda ilerliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!