Fiyatlar Belli Oldu: ETH Hafta Sonu Bin Doların Altına Sarkacak mı?

Kripto para piyasasında geçtiğimiz birkaç haftadır dalgalanmalar yaşanırken lider altcoin Ethereum (ETH), daha yüksek enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle diğer riskli varlıklarla beraber işlem gördü. Peki, son 4 gün içerisinde yaşadığı kayıplarla beraber 1000 dolar seviyesine iyice yaklaşan ETH için analistler ne düşünüyor? İşte detaylar…

ETH, yıl sonuna kadar daha fazla düşüş yaşayabilir!

Ethereum (ETH), daha yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarına ilişkin devam eden korkular nedeniyle yılın ilk yarısının son oturumunda riskli varlıklarla birlikte işlem gördü. Bazı analistler, bunun üçüncü çeyreğe doğru daha fazla düşüşe zemin hazırlayabileceğini söylüyor. Dört günlük bir kayıp kaymasının hemen ardından ETH’nin fiyatı Perşembe günü kabaca yüzde 6 seviyelerinde düşerek 1.044 dolara düştü. ETH/USD paritesi de geçici yükselen trend çizgisi desteğinin altına düştü ve yukarı yönlü yatay trend çizgisi direnci ile birlikte bir “yükselen üçgen” deseni oluşturdu.

Analistlere göre Ethereum (ETH)’un fiyat grafiği, önceki haftadaki geri dönüş rallisiyle çelişen beş günlük bir kayıp koşusunu gösteriyor. Bununla beraber, düşen fiyat psikolojik olarak 1.000 dolar seviyelerine ulaşabilir ve bu da satıcıların daha fazla düşüş için çaba gösterdiğini düşündürebilir.

Lider altcoin için lansman duyurusu yatırımcıları etkilemedi!

Son birkaç saat içinde, Ethereum fiyatı çok önemli bir destek seviyesini aştı ve 1.000 doların altına düştü. Analistlere göre Fibonacci göstergeleri ise ETH için fiyat istikrarını koruyabilecek güçlü destek seviyelerinin olmadığını gösteriyor. Sonuç olarak, herhangi bir satış baskısı, 900 dolar seviyesine veya daha düşük bir seviyeye başka bir düşüşle sonuçlanabilir.

Öte yandan Ethereum’un, küresel yatırım topluluğunun beklediği uzun zamandır beklenen bir reform olan ‘Merge’ yükseltmesini alması planlanıyor. Yükseltme, blockchain’i iş kanıtından hisse kanıtına geçirmeyi amaçlıyor; bu durum, işlemler ve kripto ticaret deneyimleri üzerinde de etkisi olabilecek ve onu daha etkili hale getirebilecek, enerji açısından oldukça verimli bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bir diğer yandan bakıldığında ise lansman duyurusu, yatırımcılar üzerinde aynı etkiyi oluşturmadı ve ETH fiyatı Bitcoin ile beraber düşüş yaşamaya devam etti. Birçok analiste göre lider altcoin Ethereum, düşüş görünüşünü engellemek için 1100 dolarlık destek seviyesine kadar yükseliş yaşamak zorunda.

Günlük grafikte ETH toplam piyasa değeri 127 milyar dolar

Haziran ayının ortasından beri Ethereum yükselen bir üçgen modeli içinde hareketine devam etti. 29 Haziran’da ETH, trader’ların daha fazla düşüşe dair kesinliğini doğrulayan işlem hacimlerindeki artışla birlikte üçgenin alt trend çizgisinin altına düştü. Sonuç olarak, yükselen üçgen oluşumuna dayalı olarak üçüncü çeyrek için ETH için aşağı yönlü hedef, 3 Haziran’daki fiyata kıyasla neredeyse yüzde 20 daha düşük olan yaklaşık 835 dolar seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Asya-Pasifik ticareti sırasında, Ethereum fiyatı önceki günün zirvesini aştı. Ancak, Avrupa seansı başlar başlamaz fiyat açılış seviyesinin altına düştü. İlginç bir şekilde, hisse senetleri de benzer şekilde geriledi. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin, kaçınılmaz görünmeye başlayan resesyona girmeden önceki küresel düzeltmenin bir sonraki aşamasına yaklaştıkları giderek daha belirgin hale geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!