Fed in faiz oranı kararı yatırımcıları BTC ye yönlendirebilir

Federal Rezerv 2023 yılına kadar faiz oranlarını % 0 civarında tutacağını bildirdi. Bunun yatırımcıları Bitcoine yönlendiren bir hareket olduğunu söylemek gerekiyor.

Fed enflasyon ile ilgili iki gün süren bir politika toplantısı gerçekleştirdi. Bunun sonucunda ABDnin pandeminin getirdiği ekonomik kaostan kurtulmasını sağlamak için 2023e kadar faiz oranlarının sıfıra yakın olacağını belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell konuyla ilgili olarak konuşma yaptı:

İşgücü piyasa koşulları tutarlı bir seviyeye gelene kadar federal fon oranı için geçerli olan % 0 ile % 0.25 hedef aralığını korumak en uygun yol olacak. Beklediğimiz faiz oranları komite değerlendirmesi ile istihdam ve enflasyon % 2 arttı ve bir süredir bunu aşma yolunda ilerleme kaydediyor.

Ekonomik faaliyet ve istihdamın son aylarda yükselmesine rağmen Ocak 2020 seviyelerinin çok altında kaldıklarını da sözlerine ekledi. ABDde işsizlik hala yüksek olmakla birlikte özellikle seyahat sektörü sert bir şekilde etkilendi.

Fed ekonomik kaos dönemlerinde ekonomiyi başlatmak için sık sık gösterge oranlarını düşürdü. Bu düşük faiz oranları tüketiciler ve işletmeler için daha düşük borçlanma anlamına geliyor. Bununla birlikte faiz oranları düşük olduğunda yatırımcıların paralarını tahvil veya borç bazlı finansal araçlar gibi faizli yatırımlara koyma olasılığı daha az faiz ürettikleri için daha düşük oluyor.

Faiz oranlarının düşük olması yatırımcıları Bitcoin gibi faizsiz varlıklara yönlendirecek.

Quantum Economicsde içerik başkan yardımcısı olan Charles Bovaird “Yatırımcılar geleneksel olarak faiz ödedikleri için belirli varlıklara çekilirse ve Fed politikası faiz oranları üzerinde aşağı yönlü baskı uygularsa aynı yatırımcıların paralarını bu varlıklara yatırmak için daha az teşvikleri olur. Düşük faiz oranları yatırımcıları paralarını borsa ve dijital para birimleri gibi faizsiz varlıklara yatırmak için daha fazla teşvik sağlar” dedi.

Pandeminin ABD Dolarını zayıflatmasıyla birlikte geleneksel finans dünyası altın Bitcoin ve diğer dijital varlıklara yöneliyor. Geçen hafta rekor seviyelere ulaşan altın ve Bitcoin fiyatları arasındaki korelasyon dijital para biriminin daha güvenli bir liman varlığı haline geldiğini gösteriyor.

Bovaird son olarak Bu düşük faiz oranları dönemi yeni bir norm haline gelirse bunun insanları mevcut finansal sistem hakkında daha da şüpheci hale getirip getirmeyeceğini merak ediyorum yorumunda bulundu.

Comments (0)
Add Comment