Fed Başkanı ve Kripto Para Borsası Coinbase’in CEO’sunun Görüştüğü Ortaya Çıktı

ABD kripto para endüstris, büyük bir gelişmeyi görmeye hazırlanıyor. Yakın zamanda yayınlanan merkez bankası kayıtlarına göre, Fed Başkanı Jerome Powell, 11 Mayıs 2021’de Coinbase CEO’su Brian Armstrong ile bir araya geldi.

Kripto para endüstrisinin geleceği için önemli bir adım

Powell’ın toplantısı, bu yıl kripto para ticareti faaliyetlerinde yaşanan yüksek artışın ardından geldi. Kripto para birimleri son yılların en yüksek seviyelerine ulaştığında, düzenleyici kurumlar ve merkezi hükümetler kripto para piyasasını incelemeye koyuldular. Powell’ın Armstrong ile toplantısı, ABD merkez bankasının Dijital Dolar hakkındaki tartışma belgesini sunmayı planladığını açıklamasından birkaç gün önce gerçekleşti. Merkez bankası raporuna göre, Powell’ın Armstrong ile görüşmesi 30 dakika sürdü. Coinbase, Nisan 2021’de Nasdaq listesine giren en büyük küresel kripto para borsalarından biridir.

Coinbase CEO’su ile yaptığı toplantıyı yayınlayan Fed Başkanı, bir gün sonra kripto para savunucusu ve eski CFTC başkanı Christopher Giancarlo ile de bir araya geldi. Bu kesinlikle olumlu bir gelişme ve geleneksel finans dünyası ile ortaya çıkan kripto para endüstrisi arasındaki boşluğu kapatma girişimi olarak görülmelidir.

Regülasyon ve CBDC işaretleri!

20 Mayıs 2021’de Powell, şunları belirten bir bildiri yayınladı:

Federal Rezerv olarak, ABD CBDC’si ile ilerleyip ilerlemeyeceğimize ve nasıl ilerleyeceğimize dair herhangi bir karar vermeden önce bu önemli konuda geniş bir yelpazede uzman görüşlerini dinlemeye kararlıyız.

Aynı zamanda Coinbase CEO’su Brian Armstrong da toplantının olumlu geçtiğini duyurdu. Armstrong bir dizi tweet’te şunları yazdı:

Tanıştığım politikacılar ve ajans başkanlarının hepsi kibar ve kararlı kişilerdi. Ekiplerimizin ileride birlikte çalışmalarından ve yeni dostlukların oluşmasından mutlu oldum.

Görüşmenin amacı ne olabilir?

Powell, Çin merkez bankası PBoC tarafından Dijital Yuan’ın hızlandırılmış gelişimini iyi biliyor. Böylece Fed Başkanı, USD’nin uluslararası piyasadaki gücünü korumak için çalışacak. Powell, Fed’in CBDC için uluslararası standartların oluşturulmasında “öncü bir rol” oynayacağını söyledi.
Ekonomik gerilemenin ortasında, El Salvador gibi Latin Amerika ülkeleri, USD ile birlikte ülkede Bitcoin’i yasal ihale haline getirdi. Bu, Bitcoin’i USD ile doğrudan rekabete sokuyor. Sonuç olarak, Fed muhtemelen Dijital Doların gelişimini hızlandırabilir.

Toplantı, finansal düzenleyicilerin sektör için net kurallar oluşturmak için kripto para piyasasındaki yöneticilerle çalışmaya istekli olduğunu gösteriyor. Çin’in Bitcoin madencilerine uyguladığı baskının ortasında, birçok madenci ABD’ye taşındı. Bu, Amerika’nın Bitcoin hash rate’ini artırma gücünü pekiştirmesi için iyi bir fırsat.
Amerika muhtemelen Çin’in küresel ekonomideki artan egemenliğine karşı koyan bir CBDC mekanizması geliştirebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment