FED başkanı ‘aciliyete gerek yok’ dedi…

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası başkanı Jerome Powellın son yorumları Amerikan hükümetinin bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC geliştirmek söz konusu olduğunda aceleci olmadığını gösteriyor. Buna karşılık Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano zamanın çok önemli olduğunu savunuyor.

Powellın CBDCler hakkındaki son yorumları hakkında Pompliano “Belki önümüzdeki birkaç yıl içinde bir tane inşa edeceğimizden bahsediyorlar” dedi. Pomp Pazartesi günü YouTube şovu Lunch Moneynin bir bölümünde “Bu önümüzdeki birkaç yıl için bir şey değil” dedi.

“Bu şu anda bir şey ve eğer harekete geçmezlerse ABD Çinin gerçekten çok gerisinde kalacak çünkü her şey erişilebilirliğe bağlı.”

Powell bir tartışma sırasında bir CBDC yayınlama söz konusu olduğunda hızdan çok doğruluğun önemini ifade etti. Powell “Bir CBDC yayınlama kararı almadık ve henüz yapılacak çok iş olduğunu düşünüyoruz” diyen Powell dijital para yarışını kazanmaktan çok bir CBDCyi doğru bir şekilde oluşturmaya odaklanarak.

Bu arada Çin CBDC arayışlarında ilerlemeye devam ediyor ve dijital yuanını test etmeye başladı.

Pompliano Eylül 2019da bir röportaj için CNBCye katıldı ve bu sırada dijital bir ABD dolarının önemini ifade etti. Dünya çapında sayısız ülkeden bir yıllık CBDC ilgisinin ardından Pomplianonun yorumları hala geçerliliğini koruyor.

Comments (0)
Add Comment