FC Barcelona nın 1.3 milyon dolarlık token satışı 2 saatten az bir sürede satıldı

İspanyol futbol devi FC Barcelona spor odaklı token platformları Chiliz.net ve Socios.com üzerinden satılan ilk FC Barcelona Fan Tokenlerini (BAR) sattı.

13 milyon dolarlık satış iki saatten kısa bir sürede seyrini sürdürdü. Zirvede 2 dakikadan daha az bir sürede 777.000 dolarlık token sattı. Chiliz ve Socios CEOsu Alexandre Dreyfus haberi 22 Haziranda yaptığı tweet ile açıkladı.

Chiliz ve Socios satış sırasında beş kat talep artışı gördü

Dreyfus token satışının 106 ülkeden 4.000den fazla taraftarın katıldığını belirtti. En iyi alıcıların Türkiye Polonya Japonya Fransa İspanya İngiltere ve İtalya olduğunu söyledi. Yetkili Chiliz ve Sociosun satış sırasında talepte beş kat artış olduğunu da sözlerine ekledi.

Dreyfus şirketlerin başlangıçta flaş satışı için 48 saat sürmeyi planladıklarını söyledi. Satış sırasında Socios.comda bazı gecikmeler yaşanmasına rağmen gidişatını planlanandan daha hızlı gerçekleştirdi. Dreyfus “Barçanın bu yüzden büyük olduğunu ve aynı zamanda kriptosferle neden zorlandığımızı tahmin ediyorum” dedi.

FC Barcelonanın BAR tokenleri Barça taraftarlarıyla daha fazla etkileşim getirmek için tasarlandığını aktardı. BAR token sahipleri topluluk anketlerine katılabiliyor ve aynı zamanda oyundan önce oyuncularla tanışma şansı gibi eşsiz ödüller kazanabiliyor.

BAR token ticareti Çarşamba günü yapılacak

En son token satışı BAR tokeninin resmi lansmanını kutlamak için geliyor. FC Barcelonaya göre flash satış her biri 2 avroluk bir fiyatla 600.000 token içeriyor.

Flaş satışının ardından BAR token 24 Haziran Çarşamba günü Chiliz ve Sociosta ticaret lansmanı için planlanıyor. Tokenleri sadece satın alma talep ve arza bağlı olarak bir piyasa fiyatı Chiliz yerli tokeni (CHZ) karşı ticaret için kullanılabilir duruma gelecek. FC Barcelona Fan Token büyük kripto fiyatları web sitesi Coinmarketcapta “izlenmeyen bir liste” olarak yer alıyor.

FC Barcelonanın BAR tokeni Chiliz ve Socios platformları tarafından yönetilen sayısız spor tokeni arasında sadece bir tanesi olarak yer alıyor. İtalyan profesyonel futbol kulübü Juventus  2019un sonlarında kendi fan tokenini yayınladı. Daha önce Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain 2018de token ekosistemi başlatmak için Socios.com ile ortaklık kurdu.

Comments (0)
Add Comment