Facebook Yöneticisinden Kritik Bitcoin ve Enflasyon Açıklaması

Facebook’un kripto para yöneticisi, enflasyonla mücadele için yalnızca Bitcoin (BTC)’in en iyi konumda olduğu konusunda ısrar ediyor. Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC)’nun kripto para piyasasını hedeflediği yönündeki spekülasyonların ve komisyonun bazı stablecoin’lerin menkul kıymet olabileceğini ima etmesinin ardından, stabilcoin’ler bir süredir kripto topluluğunda ciddi bir konu haline geldi.

Markus: enflasyonla mücadelede Bitcoin önde geliyor

 Stablecoin’lerin bu yıl çok popüler hale gelmesiyle birlikte, pazarın sorulacak çok sorusu var. Coinbase’den Brian Armstrong, stablecoin’lerin enflasyonla mücadele için uygun olup olmadığını sorduğunda diğer Bitcoin ve diğer altcoin projelerinin önde gelen destekçileriyle bir sohbet için zemin hazırladı. Brian Armstrong konu ile ilgili yaptığı paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

İtibari para destekli stablecoin’ler gerçekten enflasyon paraları haline gelirse (o kadar istikrarlı değil), o zaman gerçekten istikrarlı bir parayı nasıl elde edeceğiz? Belki de kehanetleri kullanarak bir sepet gerçek dünya malını (satın alma gücü paritesi) izleyen bir şey? Fikirler hoş geldiniz.

Konuşma, diğerleri gibi Bitcoin’in çözüm olduğuna inanan Bitcoin savunucusu Jack Dorsey de dahil olmak üzere birçok dikkate değer yanıt aldı. Benzer şekilde, Facebook finans yöneticisi David Marcus, stablecoin’lerin ödemeler için uygun olmasına rağmen, Bitcoin’in hala enflasyona karşı en yeterli koruma olduğunu iddia etti:

Stablecoin’lerin ödemeler için harika olacağını düşünüyorum (ödeme yapmanız gerektiğinde yüksek hız, giriş ve çıkış). Enflasyondan korunmak için Bitcoin, IMO’nun en iyi cevabı.

Stablecoin’in benimsenmesi hızla artmaya devam ediyor. Sürüş faktörü nedir?

Önde gelen para birimi Bitcoin (BTC)’in piyasadaki payı hala çok yüksek olsa da, stablecoin’ler de endüstride çeşitli kullanım alanları bulmuştur. Borsalar arasında değer taşımak için para birimi, türev borsalarda kullanım için teminat, takas aracı ve sınır ötesi ödemeler için para birimi olan DeFi’de değer saklama gibi özellikleri ön plandadır. Bu, Messari’den Ryan Watkins tarafından, bu yıl stablecoin’in benimsenmesine neden olan faktörleri ortaya çıkarmak için yola çıktı. Stablecoin arzı, pazar önemli ölçüde büyümeye devam ederken, bu hafta 120 milyar dolara ulaştı. Stablecoin kullanımı o kadar arttı ki, kullanıcılar tarafından stablecoinler ile Blockchain’ler üzerinde 1,7 trilyon doların üzerinde işlem gerçekleştirildi. Geçen yıl yaklaşık 14 kat yükseldi.

Bitcoin enflasyon için hala en iyi korunma araçlarından biri olsa da stablecoin’lerin büyük oranda büyümelerinin arkasında bir dizi faktör var ve bunlardan bazıları, ihtiyaç duyulan tek şeyin yalnızca halka açık bir Blockchain ve adresin olması gerçeği sayesinde kabul edilme kolaylığını içeriyor. Diğer bir artı, stablecoin’lerin yıl boyunca 7/24 çalışan altyapılarda çalışması ve bu sayede onları ucuz, erişilebilir ve kullanımı güvenilir hale getirmesidir. Ek olarak, Ryan Watkins’in belirttiği gibi; kullanıcılara, KYC gerektiren ve genellikle erişimi kısıtlayan mevcut ödeme çözümlerinden daha güçlü özerklik, gizlilik ve birlikte çalışabilirlik sunuyorlar. Programlanabilirler, bu da geliştiricilerin bunlarla kolaylıkla oluşturmalarına ve küresel dağıtımla uygulamaları dağıtmalarına olanak tanır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!