Facebook Hacklendi! Kripto Para Yatırımcıları Risk Altında Olabilir!

Dünyanın en büyük dijital platformu Facebook’ta 106 ülkeden 533 milyon kullanıcının telefon numaraları bir hacker platformunda online olarak yayınlandı.

İlk olarak 14 Ocak 2021’de güvenlik araştırmacısı Alon Gal tarafından, 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaralarının ve kişisel bilgilerinin bir hacker forumunda ücretsiz olarak paylaşıldığı açıklanmıştı.

Alon Gal, yaptığı son bilgilendirmede söz konusu bilgilerin artık herkese açık konumda olduğunu açıkladı. Paylaşılan kişisel bilgiler arasında isim, konum, mail adresleri de bulunuyor.

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD’den, 11 milyonunun Birleşik Krallık’tan, 6 milyonunun Hindistan’dan olduğu görülüyor. 533 milyon kişi arasında 19,638,821 milyon kişinin ise Türkiye’den olduğu dikkat çekiyor.

Business Insider’ın haberinde, 533 milyon kullanıcının toplam 106 ülkeden olduğu kaydedildi.

Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda
uyardı.

Kripto para kullanıcıları bu tür saldırılara karşı özellikle risk altındadır. Bu yılın başlarında, bir sim-takas saldırısının kurbanı, cep telefonu şirketi T-Mobile’a 450 bin dolar dava açtı ve 2018’de Kaspersky Labs, bilgisayar korsanlarının bir yıl içerisinde,  sosyal mühendislik saldırısında şu anda 43 milyon dolar değerinde 21 bin ETH çalabildiğini keşfetti.

Veri ihlali aynı zamanda geçen yılın sonundaki Ledger ihlalinden daha büyük. 270 bin’den fazla kullanıcının bilgilerinin çevrimiçi olarak sızdırılmasından kısa bir süre sonra, kullanıcılar gaspçı tehditler aldığını bildirdi ve donanım cüzdan şirketine karşı açılan davaları değerlendirdiler.

Comments (0)
Add Comment