Eylül ayı Bitcoin için nasıl geçiyor? Bu yıl farklı olacak mı?

Eylül Bitcoin için her zaman kötü bir ay oldu. Kripto para birimi son üç Eylülde önemli kayıplar kaydetti. Bu yıl farklı mı olacak yoksa aynı mı olacak? Bitcoin 12 bin dolara ulaşmaya ve sonra geri düşmeye devam ederken bu önemli bir soru haline geldi.

2010 yılına kadar geriye gidersek Bitcoinin fiyatı her yılın 9. ayında kazandığından daha fazla düştü. Veriler varlığın son 11 yılda altı Eylül ayında zarar kaydettiğini ve beş Eylül ayında da kazanç elde ettiğini ortaya koydu.

Daha yakından bakıldığında Bitcoinin Eylül ayında diğer aylardan daha fazla değer kaybettiği ortaya çıkıyor. 2011de Bitcoin 9. ayda değerinin neredeyse yarısını kaybetti ve bu Eylülü Bitcoinin en yüksek kayıplı ayı yaptı.

Toplam rakamlara bakıldığında Bitcoin eylül ayında yüzde 1045 kaybetti ve yüzde 308 değer kazandı bu da ayın kazançlardan çok daha fazla zarara sahip olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz on bir Eylül ayında gerçekleşen en düşük Bitcoin kaybı yüzde 47… Bu diğer aylardaki en düşük kayıptan çok daha büyüktür.

Eylül ayında elde edilen en yüksek kazanç Bitcoin diğer ayların en yüksek yüzde 10una kadar olmayan yüzde 15.6 olduğu için Bitcoin tarihinin tüm Eylül ayı varlığın değerine çok az katkıda bulundu.

Aşağıdaki ısı haritası 2010dan bu yana Eylülün yüzde 96 ile diğer aylara göre en yüksek kayıp olduğunu gösteriyor.

Comments (0)
Add Comment