eToro’dan Çarpıcı Dogecoin Açıklaması: BTC ve ETH’yi Geride Bıraktı!

Meme token Dogecoin hisseleri, yılın ikinci çeyreğinde eToro müşterileri arasında Bitcoin ve Ethereum’un üzerine çıktı.

eToro CEO’su daha önce Dogecoin listelemenin mantıksız olduğunu dile getirmişti

Her iki çeyrekte de en üst sırada yer alan Cardano’nun ardından, eToro’nun 30 Haziran tarihli anlık görüntüsüne göre, Dogecoin piyasa değeri ile en büyük iki kripto para birimini geçerek ikinci sırayı aldı. İkinci çeyrek için Bitcoin, yılın ilk üç ayında ikinci sıradan düşerek beşinci sırada yer aldı. Ethereum, ikinci çeyrek için dördüncü sırada yer alıyor. Bu durum ETH için önceki çeyreğin üçüncü sıradaki sıralamasından daha düşüktü.

2017 yılında kurulan altcoin Tron (TRX) sürekli olarak ilk beşte ​​yer alıyor. eToro CEO’su Yoni Assia’ya göre, eToro’nun platformuna Dogecoin ticaretini ekleme kararı, uzun süre düşündükten sonra ancak bu yıl mayıs ayında geldi. eToro CEO’su Insider’a, arka planı nedeniyle ilk başta shiba inu temalı tokeni listelemenin “mantıklı” olmadığını söylemişti. 2013 yılında bir şaka olarak başlayan Dogecoin, kısmen Elon Musk ve Mark Cuban gibi tanınmış destekçiler sayesinde, son zamanlardaki dik düşüşleri hesaba katarak bile 2021’de sert bir ralli gördü. Kripto para, bu yıl eToro, Coinbase ve Gemini dahil olmak üzere çok sayıda kripto para borsasındaki listelerle destekleniyor. Ayrıca kripto borsası FTX’in milyarder kurucusu tarafından “yılın varlığı” seçildi.

Dogecoin gibi altcoinlere yatırım yapılması konusunda sektörün ileri gelenleri farklı görüşlerde

Yakın zamanda, yaklaşan halka arzı için bir S-1 başvurusunda bulunan Robinhood, platformlarında 2021’in ilk çeyreğinde Dogecoin alım-satımı yapan müşterilerinden yaklaşık 30 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Fintech firması PolySign CEO’su Jack McDonald, Insider’a verdiği demeçte konuya ilişkin şu ifadeleri kullanıyor:

İnsanlar çok kalabalık BTC ticaretine kıyasla, alternatif bir lider kripto para birimi için daha geniş altcoin evrenine bakıyorlar. BTC ile piyasanın geri kalanı arasında bariz bir korelasyon olsa da altcoinler kişinin riskler toplamını çeşitlendirmek için bir fırsat sunuyor.”

NFT alanındaki bir şirket olan Dbilia.com’un kurucusu Everett Kohl da Insider’a röportaj verenler arasında. Kohl’a göre özellikle Dogecoin gibi nispeten yakın zamanda kurulan altcoinleri satın almak ve elde tutmak ekosisteme daha fazla güven duyulduğunu gösteriyor. Blockchain Consulting’in kurucu ortağı ve COO’su Eloisa Marchesoni gibi bazıları için ise altcoinlere yatırım yapmak daha fazla risk taşıyor. Marchesoni Insider’a verdiği röportajda şöyle söylüyor:

İlerledikçe kar elde edemiyorsanız, altcoinlerin kripto kışından sağ çıkmalarını ve fiyat hareketlerini geri kazanmalarını umarak bir sürü ölü veya durgun sermayenin üzerinde oturma riskini alırsınız. Tarihsel olarak sadece birkaçı bir boğa koşusundan diğerine geçmeyi başardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!