Ethereum’da boğalar kontrolü hala elde tutuyor

1 Haziranda 250 doları aşan Ethereum 2 Haziranda sert bir satışla karşılaştı. Gelen bu satış dalgasıyla birkaç dakika içinde 250 dolardan 225 dolara kadar gerileyen ETH Bitcoin’de yaşanan sert satışa da eşlik etmiş oldu.

Ancak bu güçlü düşüşe rağmen analistlerin bir kısmı Etherum’da boğaların hala varlığı kontrol altında tuttuğunu iddia ediyor.

BİTCOİN TEKNİK ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Düzeltmenin ardından tanınmış bir trader Ethereumun önemli destek seviyelerinin üzerinde kaldığını belirtti. Grafik ETHnin hala 225 dolar seviyesinde bulanan günlük yatay dirençle birlikte 8 günlük hareketli ortalamanın üzerinde işlem yaptığını gösteriyor.

Bu iki unsur aslında boğaların ETH’de hala kontrolü kaybetmediğini gösteren iki önemli müdde. Analist de bu iki unsura dikkat çeken bir tablo yayımladı. Grafik için ise şu notu düştü:

“Ethereum günlük grafikte boğalar gerçek bir satın alma baskısı olmadan oldukça hoş bir grafik oluşturdu.”

Bu grafikle ilgili kullanıcılardan yorum ve eleştiri de geldi. Bur yorumcu Bitfinex’in Ethereum pazarının bununla bir ilgisi olup olmadığını sordu.

Hatırlatmakta fayda var; geçtiğimiz birkaç ay içinde Bitfinex yatırımcılarının ABDde 300 milyon doların üzerinde hacmini tuttuğu uzun ETH sözleşmelerinin sayısı görüldü. Bu tüm yılın en yüksek seviyesi bu metriğin bu yılın Ocak ayında ya da 2018’in boğa piyasasının zirvesinde olduğundan çok daha yüksek.

Bu eğilimin Ethereum fiyatını nasıl etkilediği açık değil ancak muhtemelen düşüş göstermiyor.

Ethereum için 300 dolar hedefi

Aslında Etherum hakkında olumlu görüş bildiren tek analist bu değil. Zira NewsBTCden önceki raporlara göre başka bir analist Ethereumun haziran sonuna kadar 300 dolara ulaşacağını ileri sürdü.

Söz konusu analist ETHnin son zamanlarda simetrik bir üçgenden kırılma gördüğünü ve trendin hala olumlu olduğunu gösteren aşağıdaki grafiği paylaştı ve grafik için bu yorumu yaptı:

“Bu düşüşün tüm kripto paraların sonu olduğuna inanmadığım için ay sonuna kadar 200 dolarlık  ETHyi 300 dolara kadar sabırla bekliyorum.”

Comments (0)
Add Comment