Ethereum un Piyasa Değeri, Bitcoin in Piyasa Değerini Geçebilir mi?

 Efsanevi yatırımcı Raoul Pal Ethereuma dair  cesur açıklamalar yaptı ve piyasa değerinin önümüzdeki on yıl içinde Bitcoininkini geçebileceini öne sürdü.

Küresel Makro Yatırımcı CEOsu Raoul Pal gelecekte Ethereumun piyasa değeri açısından Bitcoini geçmesinin nedenlerini sıraladı. Şu anda Ethereumun piyasa değeri 334 milyar dolara kıyasla 62 milyar dolar ile Bitcoinin sadece yüzde 18i civarında.

Yatırım stratejisti ve ekonomi tarihçisi bugünkü tweetlerinde kripto para birimlerinin boyutlarını tahviller ve türevler gibi geleneksel finansal piyasalarla karşılaştırdı. Öne çıkan yorumların hepsi gelecekte Ethereumun kripto piyasasına egemen olacağı yönündeydi.

“Benim önsezim BTCnin mükemmel bir teminat katmanı olduğu ancak yukarıdaki nedenlerden dolayı 10 yıl içinde ETHnin piyasa değeri açısından Bitcoinden daha büyük olabileceği yönünde.”

Ethereum gerçekten Bitcoini geçebilir mi?

Şu anda bir düzeltme yaşayan Bitcoin geleneksel olarak dijital para veya finansal uygulama katmanından ziyade bir değer deposu olarak kabul edildi. Bitcoin gönderme ve alma nispeten hala yavaş ve piyasalar hala “para” olarak kabul edilemeyecek kadar değişken.

Ethereum fiyatları da değişkendir ve ağ ağır yük altındayken büyük zarar görebilir. Aradaki fark stabilcoinlerden gayrimenkule ve  non-fungible oyun tokenlerine (NFT ) kadar birçok diğer varlığın Ethereumda tokenleştirilebilmesidir. Bu tamamen yeni bir finansal manzara için bir temel katmandır.

Pal Bitcoin dijital el değmemiş bir teminat ise küresel devlet tahvili piyasasının büyüklüğünün 123 trilyon dolar olduğunu ve bunun “Bitcoin için oldukça şaşırtıcı bir fırsat” olabileceğini de belirtti.

Daha sonra kripto para piyasalarını katrilyonlarca dolar olan geleneksel finanstaki mevcut yerleşimler türevler ve forex katmanlarıyla karşılaştırdı

 Para ve teminatın sadece temel katman olduğunu ve her şeyin bunların üstüne inşa edildiğini ekledi. Değer deposu teminattır güven katmanı ve değer değişimi daha büyüktür ve bu Ethereumdur.

DeFi 

Polkadot Solana ve Binance Smart Chain gibi bir dizi daha hızlı rakip blok zincirinin ortaya çıkmasına rağmen çoğunluğu Ethereum üzerine inşa edildiğinden merkezi olmayan finans 2020de birincil durum oldu..

Bunların hiçbiri Ethereumu alt etmeyi başaramadı ve mevcut DeFi ekosistemindeki geliştiriciler daha az kullanıcısı olan başka bir platform için tüm kodlarını ve sözleşmelerini yeniden yazmak istemedikleri sürece gelecekte olası değiller.

DeFi büyüdükçe Ethereuma olan bağımlılığı da gelişecek ve zaten 2. katman ile ölçeklenebilecektir. Yerel ölçeklendirme yaklaşık bir yıl kadar uzakta ve o zamana kadar Ethereum yeni finans dünyasının  temel katmanı olarak kendini daha da sağlamlaştıracak.

Comments (0)
Add Comment