Ethereum Rakibi Bu Altcoin Devasa Bir Sıçrama Yapabilir!

Kripto para piyasalarının önde gelen analistleri, Ethereum (ETH) rakibi popüler altcoin Solana (SOL) fiyatı için tahminlerde bulunarak önümüzdeki haftaları işaret ettiler! İşte detaylar…

Popüler altcoin Solana için ralli sinyalleri!

Popüler YouTube kripto para kanalı Coin Bureau, 2.09 milyon YouTube abonesine yeni bir analiz oturumu hakkında paylaştığı vidyoda Guy isimli analist, altcoin rallisinin daha geniş bir süreçte devam etmesi halinde layer1 protokolü Solana fiyatının iki katına çıkabileceğini düşündüğünü aktardı.

“SOL’un fiyat hareketi de birkaç açıdan ilginç görünüyor. Ham fiyat hareketi açısından, mevcut toparlanma rallisi devam ederse SOL potansiyel olarak 2 katına çıkabilir. Bu kulağa pek hoş gelmiyor, ancak ralli devam ederse, diğer büyük altcoin projelerinden daha büyük bir yüzde kazancı olacaktır.

Bu yüzden [FTX CEO’su] Sam Bankman-Fried’in Solana’nın küçümsendiği yönündeki açıklamasında bir miktar doğruluğu bulunuyor. Mevcut kripto piyasası ivmesi devam ederse SOL’un ciddi bir ralli görebileceğini gösteren birçok kanıt var.”

Analist ayrıca Ethereum’un Eylül ortasında yapılması planlanan bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçişini de tartışıyor. Aksaklıklar veya doğrudan başarısızlık ihtimalinin, Avalanche (AVAX) ve NEAR Protocol (NEAR) dahil olmak üzere diğer birçok ETH rakibine ilgi uyandırdığına inanıyor.

“Bazılarınız, Merge güncellemesi yaklaşırken Solana, Avalanche, Near Protocol ve diğer sözde Ethereum rakiplerinin toplandığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu bir tesadüf değil, çünkü Merge ile ilgili bir şeylerin korkunç bir şekilde ters gitmesi durumunda portföylerini korumaya çalışan birçok yatırımcı var.”

Analist: “Solana için 2 kat kazanç anlamına gelir!”

Daha önce kriptoarena.com olarak analizlerini paylaştığımız analist Guy, SOL/ETH işlem çifti üzerindeki fiyatını inceleyerek, Solana’nın bir zirvenin yaklaşmakta olan Ethereum Merge güncellemesi ile çakışabileceği bir çukur ve dalgalanma modelini izlediğini gözlemleyerek açıklamalarda bulundu. Analistin sözleri ise şu şekilde:

“Haftalık SOL ve ETH grafiğine bir göz atın. Bir şey fark ettiniz mi? Bana deli diyebilirsiniz ancak ETH’ye karşı bir ila üç haftalık bir ralli görmeden önce SOL’un her seferinde yaklaşık beş ila altı hafta boyunca ETH’ye göre değer kaybettiği bir model görüyorum.

Altı haftalık düşüş oldu ve güncellemeye bir aydan kısa bir süre kaldı, ETH’ye karşı uzun bir ralli görebiliriz. Bu arada ETH aynı anda Bitcoin (BTC)’e göre değer kazanır ve umarım fiat açısından da değer kazanır. Bu durum,SOL için 2 kat kazanç anlamına gelir.”

Son 1 haftalık süreçte yüzde 12.3 değer kaybı yaşayan altcoin projesi Solana (SOL), anlık olarak 37.48 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!