Ethereum neden 2020 de Bitcoin e göre bu kadar düşük değerli?

Ethereum Bitcoine kıyasla değerinin altında olabilir. Bir analist bile ETHnin Bitcoin ile piyasa değeri denkliğine ulaşmaya hazır olduğunu iddia ediyor.

Bazı analistler Ethereumun değeri düşük ve uzun vadede potansiyel olarak Bitcoin ile piyasa değeri eşitliğine ulaşmaya hazırlanıyor.

Ethereum Uzun Vadede Artabilir

Ethereum 5. yıldönümüne yaklaştıkça pazar izleyicileri özellikle uyanış altcoin sezonunun bağlamında yeniden canlanmasını bekliyor.

Pazartesi günü blockchain firması ConsenSys için çalışan John Lilic kripto topluluğuna 5 Ocakta attığı daha eski bir tweet atıfta bulunarak Bitere ile yavaşça ama istikrarlı bir şekilde piyasa değeri denklemine doğru ilerlediğini hatırlattı.

Bugün itibariyle Bitcoin’in piyasa değeri 170 milyar doları aşıyor. Ethereum 27 milyar doların altında ikinci sırada. Ancak yılın başında tutarsızlık Bitcoin lehine daha da genişledi bu yüzden en eski kripto para biriminin gerçekten zemini kaybettiği görülüyor.

Lilic Bitcoinin piyasa değerinin artık ETHden 6.3 kat daha büyük olduğunu ve yılın başında 10 kat daha fazla olduğunu belirtti. Bitcoin tarafından üretilen ücretler Ocak ayında Ethereumun iki katı kadar üretildikten sonra Ethereumdaki toplam ücretlere kıyasla% 80e düştü.

“ETH değeri düşük ve piyasa değeri seviyesine doğru ilerliyoruz” dedi.

Diğer Metrikler Ayrıca Düşük Değerli ETHye Yöneliyor

Bitcoin destekçileri gülmeye başlamadan önce ETHnin değerinin düşük olabileceğini öne süren diğer metriklere bakmalıdırlar. Ethereum ağının şu anda her zamankinden daha fazla kullanıldığı ana göstergelerinden biri Gaz kullanımıdır.

Ethereumda ağın merkezi olmayan uygulamalarında (dApps) yapılan her işlem için gaz yakılır – örneğin merkezi olmayan borsalarda ticaret yaparken veya NFT oyunları oynarken. Mesele şu ki gaz kullanımı ne kadar yüksekse ETHnin uzun vadeli fiyatı için olumlu bir işaret olan Ethereum dApps için daha fazla talep var.

Ethereumda kullanılan gaz miktarı Temmuz başında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şimdi bu zirvenin etrafında dalgalanıyor.

Mayıs ayı sonunda Alman kripto araştırma firması Blockfyre diğer üç metrikle birlikte gaz kullanımından ETHnin değerinin düşük olduğunu açıkça belirtti.

Bunun da ötesinde Bitcoin yarılanma ve 10.000 $ ın altında bile bazı aşırı değerlemelere neden olabilecek güvenli liman durumu nedeniyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Yatırımcılar muhtemelen ağı sonsuza kadar değiştirebilecek olan ETH 2.0a da dikkat etmelidir.

Bununla birlikte Ethereumun LINK ve VeChain gibi ERC20 olanlar da dahil olmak üzere diğer tokenler tarafından toplu olarak üstlenilmesi tehdidi altında olduğu için Bitcoin ile asla piyasa değeri paritesine ulaşamayacağı ihtimali vardır.

Comments (0)
Add Comment