Ethereum fiyat artışını bile solladı… Peki neden?

Son veriler Ethereum madencilerinin günlük gelirlerinin son zamanlarda yüzde 60 arttığını gösteriyor.

Aynı dönemde ETH fiyatı yaklaşık yüzde 40 arttı.

Günlük kar artışının arkasındaki neden işlem ücretlerinin artması.

Ethereum madencileri son zamanlarda tek bir ay içinde yüzde 60 oranında hızla artan günlük gelirde büyük bir artış görmeye başladı. Olağanüstü büyüme ETH’nin aynı dönemde gerçekleşen yüzde 40 fiyat artışını bile aştı.

ETH madenciliği karları neden arttı?

Bilindiği gibi Ethereum madencilerinin günlük geliri 100 MH / s başına 185 dolardı. En azından Haziran ayı sonundaki durum buydu. Ancak bir sonraki ay boyunca büyük bir büyüme başladı.

Değişiklik özellikle son iki hafta içinde meydana geldi. Toplamda gelir yüzde 60 arttı ve 25 Temmuza kadar 3.27 dolara kadar yükseldi. Son iki gün içinde metrik bir miktar düzeltme gördü ve 100 MH / s başına 3 dolara geriledi.

Uzmanlar madenciliğin kârlılığındaki büyümenin ağdaki artan işlem ücretleri nedeniyle geldiğine inanıyor. Aynı zamanda diğer madenciler de gelmeye başladı ve böylece daha fazla rekabet yarattı.

Belirtildiği gibi Ethereum da geçtiğimiz ay önemli bir fiyat artışı kaydetti. Aynı gün 27 Haziranda coin’in fiyatı 229 dolardı. Ancak şu an yaklaşık 100 dolar daha yüksek ve 327 dolarda bulunuyor.

Ethereum madencileri BTC madencilerinden daha büyük kar ediyor

Belirtildiği gibi gelirdeki artışın nedeni madencilerin günlük karını oluşturan işlem ücretleri. Özellikle DeFi sektörü popülerlik kazanmaya başladığından beri ücretler iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Son veriler Ethereum’un günlük madencilik gelirinin 2020de çok az değişiklik gördüğünü de gösterdi. Mart ortasında borsa çökmesinden önce 2 doların altındaydı. Çöküşten hemen sonra 100 MH / s başına sadece 1 dolara düştü. Bununla birlikte çöküşten sonraki aylarda daha önce de belirtildiği gibi 3 dolar ve üzerinde üç katına çıktı.

Veriler ayrıca günlük madencilik gelirinin Bitcoin gelirini aştığını gösteriyor. Ancak BTC madenciliği zorluğu hala ATHye oldukça yakın bu da Ethereumun 12.92 $ ının aksine birim başına günlük 9 dolar gelirle sonuçlanıyor.

Elektrik maliyetini hesaplamalara dahil ettikten sonra Ethereum madencileri yaklaşık 12 dolarda kalırken Bitcoin karları 650 dolara düştü.

Comments (0)
Add Comment