Ethereum Benimsenmesi Artıyor! Peki Fiyatı Etkileyecek mi?

Son haftalarda, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH)’un giderek daha fazla benimsenmesi söz konusu. Kripto para birimleri zincir içi analiz şirketi Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, sıfır olmayan ETH adreslerinin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. İşte detaylar…

Ethereum yaygın olarak benimsenmeye devam ediyor

Son haftalarda, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH)’un giderek daha fazla benimsenmesi söz konusu. Glassnode’a göre, sıfır olmayan bakiyeye sahip Ethereum adreslerinin sayısı 84.381.102 ile ATH’ye yükseldi. İlginç bir şekilde, insanların kripto para birimine olan güveni artmaya devam etti ve yaygın olarak benimsenmesine neden oldu. ETH adreslerinin sayısının, sıfır olmayan bir bakiye artışıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğini görmek şaşırtıcı değil.

Ethereum, birçok faydası olan ve geliştiriciler tarafından yaygın olarak benimsenen kripto para birimi projelerinden biridir. Geliştiriciler, ETH ağını merkezi olmayan finans (DeFi), değiştirilemez belirteçler (NFT’ler) ve oyna kazan (P2E) oyunlarından oluşan projeleri için mükemmel bir seçim olarak görüyorlar. Bu Ethereum tabanlı kripto para birimi projelerinin kullanıcılarının genellikle ETH’de işlem ücretleri ödemeleri gerekir. Bu, nihayetinde lider altcoin’i bir ralli için konumlandırıyor ve benimsenmenin giderek artmasına yardımcı oluyor. Yatırımcılar Ethereum’un potansiyelinin farkındalar ve bu da yakın bir ralliye hazırlanırken varlık sınıfının büyük ölçüde satın alınmasına neden oluyor.

ETH fiyat performansı

Ethereum, yatırımcılara, fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.878 dolara yükselmesinin ardından geçen yıl neler yapabileceğinin bir ön gösterimini yaptı. Ne yazık ki, ETH’nin değeri şu ana kadar ATH’den yaklaşık yüzde 69 oranında düştü.

Bu arada, ETH’nin benimsenmesi son zamanlarda muazzam bir şekilde büyüyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, en az bir ETH tutan adreslerin sayısı hafta sonu boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.2.000’den fazla lider altcoin’in piyasa verilerini izleyen bir kripto para birimi analiz şirketi olan Santiment, ETH’nin son fiyat hareketi hakkında şunları söyledi:

ETH Pazar günü inişli çıkışlı bir seyir izledi ve 1.540 dolara düşmeden önce 1.640 doların üzerine çıktı. Fiyatların FOMC toplantısına doğru düşmesini bekliyor. ETH volatil kalmaya devam etmeli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!