Ethereum Balinaları SHIB ve İki Metaverse Altcoin’e Hücum Ediyor

Kripto para piyasasında sert düşüşlerin yaşandığı bir hafta sonunu geride bıraktık. Piyasadaki dev balinalar ise sert düşüşlerin yaşandığı bu ortamda krizi fırsata çevirmek için bazı altcoin’lere hücum ettiler. WhaleStats’tan gelen son veriler, dünyanın en büyük Ethereum balinalarının meme coin Shiba Inu (SHIB)’ya ve iki metaverse altcoin’e hücum ettiğini gösteriyor.

İşte Ethereum balinalarının hücum ettiği 10 kripto para

Ethereum balinalarının en çok satın altığı ilk 10 kripto para arasında, Shıba Inu’nun yanı sıra metaverse coin’ler Decentraland (MANA) ve Gala Games (GALA) dikkat çekiyor. Kripto balinalarının hareketlerini izleyen web sitesi WhaleStats, son 30 günde, derin cebe sahip kripto yatırımcılarının ortalama 8,42 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH), 2,89 milyon dolar değerinde stabilcoin Tether (USDT) ve 2,46 milyon dolar değerinde FTX Token (FTT) satın aldığını gösteriyor.

 

Dördüncü sırada ise, ortalama 1.94 milyon ABD dolarlık satın alma miktarı ile stabilcoin USD Coin (USDC) bulunuyor. Bunun ardından da sırasıyla 1.03 milyon ABD doları değerinde ortalama alımla Shiba Inu (SHIB) ve 464.228 ABD doları değerinde ortalama alımlarla oyuncu kontrollü blockchain platformu Gala (GALA) geliyor.

Balinaların hücum ettiği SHIB, MANA ve GALA piyasadaki düşüşten etkilendi

Yedi numarada kripto borsası Binance’in sabit parası Binance USD (BUSD) yer alırken, sanal gerçeklik platformu Decentraland (MANA) ise ortalama 158.455$’lık alım miktarıyla sekizinci sırada yer alıyor.Ethereum ağında Bitcoin’i temsil eden ve BTC ile 1:1 desteklenen Wrapped Bitcoin (WBTC) dokuzuncu sırada yer alıyor ve merkezi olmayan türev borsası Serum (SRM) ilk 10 listeyi tamamlıyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bahsettiğimiz gibi, Ethereum balinaların hücum ettiği meme coin SHIB geçtiğimiz haftaya ralli yaparak başlamış ve ancak piyasanın ani çöküşüyle birlikte fiyatını korumakta zorlandı. Şu anda Shiba Inu (Shib) fiyatı 0,00003343 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yaklaşık yüzde 9’luk bir düşüş yaşadı. Son zamanlarda oldukça ilgi gören metaverse coin Decentraland (MANA) fiyatı ise şuan 3,35 dolar seviylerinden işlem görüyor ve son 24 saatte yaklaşık yüzde 11’lik bir kayıp yaşadı. Bir diğer metaverse Gala Games (GALA) ise 0,439452 dolarlık fiyatıyla son 24 saatte yaklaşık yüzde 15 değer kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!