ETH, son iki buçuk yılın zirvesinde

En eski kripto para birimi olan Bitcoin Aralık 2017 rallisinden bu yana ilk kez geçen hafta 18.000 Dolar seviyesini aştı. Pazartesi günü varlık Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından oluşturulan koronavirüs aşısının % 90 etkili olabileceği raporlarının ardından daha da yükselişe geçti.

Kripto para biriminin 20 bin Dolar seviyelerine yaklaşmasıyla birlikte altcoinler için de yükseliş kaçınılmaz oldu. Bu doğrultuda Ethereum son 24 saat içinde yaklaşık % 12.52 arttı ve 600 Dolara ulaştı. Altcoin Haziran 2018den bu yana söz konusu seviyeyi ilk kez kırdı.

 

ETH Bitcoinin son rallisinin ardından yeni zirvelere yükseldi

Ethereum 20 Kasımda 500 Doları aştı. Üç gün sonra kripto para birimi iki buçuk yıl içinde ilk kez 600 Doları aştı ve daha sonra 598 Dolara geri çekildi. ETHnin hızlı yükselişinin ardında kısmen Bitcoinin son zamanlardaki önemli yükselişi olduğu öngörülüyor. Varlık son aylarda daha fazla kurumsal katılımcının gelmesiyle yükseliyor. Ethereumun ivme kazanma nedeni  genellikle varlığın BTC fiyat hareketini takip etmesi olarak görülüyor.

Ethereumun yükseliş trendini sağlayan bir diğer önemli faktörün ise önümüzdeki ETH 2.0 lansmanı olduğunu söylemek gerekiyor. Adem-i merkeziyetçiliğe müdahale etmeden ağın ölçeklenebilirliğini verimliliğini ve güvenliğini artıracak bir yükseltme olan ETH 2.0 2020de en çok beklenen olaylardan biri oldu. Uzun zamandır beklenen yükseltmenin lansmanı 1 Aralık olarak planlanıyor ancak 524.288 ETHnin konuşlandırılması için önce ETH 2.0 mevduat iletişim adresine yatırılması gerekiyor.

Cryptoquantın CEOsu Kim Young Ju kısa bir süre önce lansman tarihi yaklaştıkça yatırılan toplam değer ile ETH fiyatı arasında artan bir korelasyon olduğuna dikkat çekti. 

“ETH 2.0 lansman tarihi yaklaştıkça Dolar ve ETH fiyatı arasında artan bir korelasyon görünüyor.”

Dune Analyticse göre basın zamanında 323.680 ETH veya yüzde 60.71i Ethereum 2.0de stake edilmiş durumda bulunuyor.

Comments (0)
Add Comment