ETH, SHIB Değil: Balinalar Çılgınca Bu Altcoin’i Biriktiriyor!

Kripto para piyasaları günden güne hareketlenirken, en büyük kripto para balinaları ETH ve SHIB yerine bu altcoin’i biriktiriyor! Peki, balinaların sıradaki hamlesi ne? İşte detaylar…

Ne ETH, Ne SHIB: Kripto para balinaları bu altcoin projesine hücum etti!

Önde gelen kripto para balinaları uzun bir süredir sessiz olmasıyla beraber ETH ve SHIB miktarlarında düşüşe gitti. Son günlerde açıklanan güncel verilere göre en büyük balinalar cüzdanlarında SHIB yerine Chainlink (LINK) biriktirmeye başladı. 2022 yılının başından bu yana en büyük birikimlerinden birini gören LINK, ayı piyasasında gördüğü talep ile birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Cüzdanlarında 10.000 ve 1 milyon LINK biriktiren balina adresleri, ayı piyasasının uzun bir süredir piyasaya hakim olması nedeniyle LINK biriktirmeye devam etti.

Kripto para piyasalarının önde gelen analistlerinden biri olan @Ali_Charts, Santiment verilerine atıfta bulunarak, 10.000 ila 1 milyon LINK arasında LINK’e sahip cüzdanların, Terra çöküşünün bir sonucu olarak ve ayı piyasasının şiddetlendiği Mayıs ayının ortasından bu yana 223 milyon dolardan fazla LINK satın aldığını bildirdi. Zincir üstü analitik firması Santiment, bu kategorideki sahiplerin faaliyetlerinin bir özetini veriyor:

“Chainlink balinaları (10.000 ila 1 milyon LINK tutan balinalar) 2022 ayı piyasası boyunca biriktirmekle meşguldü.”

Güncel Santiment verilerine göre önde gelen balinalar, 3 Mart tarihinden bu yana cüzdanlarına toplu olarak 47.31 milyon LINK ekledi. Bu durum toplamda 312.7 milyon dolarlık bir yatırım anlamına geliyor. Yazının yazıma hazırlandığı sırada Chainlink, son 24 saat içerisinde yaşadığı 4,70 artışla, 6,90 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Anlık olarak CoinMarketCap verilerine göre popüler kripto para birimi en büyük 21.kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Chainlink (LINK) 2021 Mayıs ayında yaptığı ATH seviyesi olan 52.70 dolarlık seviyeden  yüzde 86,9 uzaklıkta bulunuyor. Birçok kripto para balinası için bu durum adeta bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Chainlink Staking kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor!

Bildiğiniz üzere Chainlink Staking anlık olarak hizmet vermekte ve ekosistem oyuncularını, stake edilen LINK token’ları ile destekleyerek Oracle hizmetlerinin güvenliği ve kullanıcı güvencelerini artırmaları nedeniyle ödüller dağıtacak.

Öte yandan proje, Aralık 2022 tarihinde sürüme girecek erken beta sürümü olan Chainlink Staking v0.1 ile başlayacak. Genel erişime açılmada açılmadan önce erken erişim aşamasıyla başlaması amaçlanan proje, Ethereum Ana Ağı üzerinde bir işlem gerektirecek. Projenin genel olarak gelecek planları arasında, kullanıcılara ödüller ve gelişmiş güvenlik teknikleri gibi yeni özelliklerin dahil edilmesi yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!