ETH Piyasasına Ayılar mı Hakim Oluyor?

Ethereum fiyatı haber yazımı itibarıyla 597.19 dolarda yer alıyor. Bu rakam kısa vadeli grafiklerde yükseliş eğilimini gösteriyor ancak haftalık grafik düşüş eğiliminde bulunuyor. Ayılar kontrolü elinde bulundurduğu sürece fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. 

Dün Ethereum fiyatı ETHnin keskin düşüş hareketi görmesiyle 600 dolar seviyesinin altına düştü ve 560 dolar seviyesinin aşağısında yer almış oldu. O süreçten itibaren fiyat toparlanırken baskının yoğunluğu ETHnin 600 dolar seviyesinin altında işlem görmesine neden oluyor.

Kripto para piyasasında ilk 10 kripto para biriminin çoğu düşüş hareketi gözlemlerken birçok küçük varlık son 24 saat içinde yükselişe geçtiği için kafa karışıklığı hakim gibi görünüyor. Bu arada Bitcoin fiyatı her iki tarafa doğru çok az hareketle 23.400 dolar seviyesinin yakınında konsolide oluyor.


                                                                                   Son 10 Gündeki Ethereum Fiyatı

Dört saatlik kareler boyunca Ethereum fiyatının 15 Kasımda günün erken saatlerinde buharlaşan yükseliş momentumuyla açıldığı görülüyor. Piyasalar her iki tarafa doğru küçük bir ivme gözlemledikçe fiyat 580 dolar işaretinin üzerinde konsolide olmaya devam etti.

Fiyat 16 Kasımda 600 dolar seviyesinin üzerine taşıyan keskin yükseliş hareketiyle 620 dolar seviyesinin üzerine çıktı. ETH günü açılış fiyatına göre yüzde 7.6 artış göstererek 636.61 dolardan kapattı. Yükseliş ivmesi ertesi gün de devam etti ve fiyat 660 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Ancak düşüş baskısı yükseliş hareketini durdurduğu için yükseliş kısa sürdü. Ethereum fiyat hareketi boğalar yetkinliğini tam olarak kaybetmeden önce 640 dolar seviyesine geri döndü. Fiyat bir kez daha 660 dolar seviyesinin üzerine çıktı ancak seviyenin üzerinde sürekliliği sağlayamadı.

Ardından Ethereum fiyatı düşüş eğilimine girdi. Fiyat boğaların savaşmasını sağlamak için bir destek bulmadan önce 600 dolar seviyesine geri döndü. Ancak artan düşüş baskısıyla fiyat söz konusu seviyenin altına düştü. Fiyat geri dönmeden önce 560 dolar seviyesinin altına düştü. Mevcut durumda ise 590 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor ve 60 dolar seviyesine doğru ilerliyor.

Teknik göstergeler arasında iki EMA yakınsama gösterdiği için MACD düşüş ivmesi gösteriyor. Bu arada RSI 50.00 seviyesine doğru yükseliyor ve hem yukarı hem de aşağı harekette potansiyel olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde Bollinger Bantları şu anda geniş ve daralma belirtileri göstermiyor bu da fiyatın kısa vadede yüksek volatilite görebileceğini gösteriyor. Fiyatın aşağıya inmeden önce 600 dolar işaretinin yakınında yatay hareket etmesi bekleniyor.

                                                                                      1 Haftalık ETH Fiyatı

Haftalık grafik incelendiğinde Ethereum fiyatının 2020de 23 Aralık 2019da başlayan yükselen bir kanal içinde işlem yaptığı gözlemleniyor. Yükselen kanal fiyatı Ocak ayı başlarında en düşük seviye olan 135 dolardan 660 dolar ile son yüksek seviyelere yönlendirdi.

Son geri çekilme daha fazla yukarı doğru hareket kanalın üzerinde kırılacağından eğilimi güçlendiriyor. Ethereum fiyatı şu anda daha fazla aşağı yönlü hareket potansiyeli gösteriyor.

Teknik göstergelere göre MACD iki EMAnın birleşmesiyle yükseliş momentumunda bir düşüş gösteriyor. Benzer şekilde RSI fiyat stabilize edilmeden önce daha fazla düzeltme yapılmasını öneren 70.00 seviyesinin üzerinde yer alıyor.

Yatırımcılar fiyatın uzun vadeli yükseliş rallisine devam etmeden önce Ethereumun 500 dolara kadar düşmesini bekliyor. 
 

Comments (0)
Add Comment