ETH Fiyatını Doğru Tahmin Eden Analist Uyardı: BTC Fiyatı…

Kripto para analisti Peter Brandt, lider kripto para birimi Bitcoin(BTC) için olumsuz tahminlerde bulundu.

Yükselen ABD Enflasyonu Ortasında BTC Düşüyor

Kripto para piyasası koşulları ve fiyatları hakkında açık sözlülüğünü bozmayan popüler kripto para analisti ve vadeli işlem yatırımcısı olan Peter Brandt, piyasa değeri ile dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında olumsuz bir analiz yaptı. Brandt bugün erken saatlerde, lider kripto para birimi BTC’nin 32.206 dolar seviyesine yükseldiği 31 Mayıs tarihinde en yüksek seviyesinin üzerinde kapanma gerçekleştiremediği sürece Bitcoin’in yakın tarihte 12.700 dolar seviyesine kadar düşebileceğine dair bir tahminde bulundu.

Tecrübeli vadeli işlem yatırımcısı Twitter üzerinden paylaştığı bir tweet’te şunları söylüyor:

Bitcoin (BTC) 31 Mayıs tarihindeki yüksek seviyesinin üzerinde kapanmazsa, bu grafik ünlü “Drano” grafik modelinin ders kitabı örneği olabilir.

Peter Brandt’in önceki ETH tahmini

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bitcoin’in 10 Haziran 2022’den bu zamana kadar büyük bir düşüş yaşadığını belirtmekte fayda var. Lider kripto para, 10 Haziran 2022 tarihine kadar 30 bin dolar seviyesinden 25.043 dolar seviyesine düştü, bu da birçok kişi tarafından Brandt’in BTC tahmininin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğuna ve bu duruma inanmasına neden oluyor. Bitcoin şu anda 23.612 dolar seviyelerinde işlem gerçekleştirmeye devam ediyor. Son dört gün içinde, yükselen ABD enflasyonunun etkisi ve Celer Network olayının da dahil olması ile birlikte, Bitcoin’in büyük düşüşünde birden fazla olayın sorumlu olduğu düşünülüyor. Bloomberg tarafından yapılan yorumlar şu şekilde:

Amerika Birleşik Devletleri’nde artan enflasyon verileri sonrasında, birçok kripto yatırımcısı, ABD makamlarının ülkedeki enflasyon seviyelerini azaltmak adına daha katı önlemler alabileceğine dair endişelerini belirtiyorlar. Cuma günü açıklanan verilerin ABD enflasyonunun Mayıs ayında 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığını göstermesinin ardından Fed tarafında bir sıkılaşma görülebilir. Bu, kripto para piyasaları ve hisse senetleri de dahil olmak üzere riskli varlıklarda satım işlemlerini tetikledi.

Peter Brandt’ın daha önce yaptığı birçok tahminde kripto para birimleri için doğru piyasa tahminlerine yakın olduğu bilinmektedir. Tecrübeli yatırımcı ve analist, kısa süre önce piyasa değerine göre ikinci sırada yer alan lider altcoin Ethereum (ETH)’un 1.265 dolar seviyesinin altına düşebileceğini tahmin etti. İlginç bir şekilde, ETH tahmini Brandt tarafından tahmin edilen seviyelerin etrafında hareket ettiğinin görülmesinin fazla sürmediği belirtiliyor. ETH fiyatının kötü durumda olduğu bildiriliyor. Ethereum, son 24 saat içerisinde büyük borsalarda yaklaşık olarak 1.238 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu anda 1.230 dolar seviyelerinden işlem gerçekleştirmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!