Eski Wirecard yöneticisi, gizli Rus Hükümeti operasyonlarıyla bağlantılı mı?

Wirecardın yakın zamanda yargılanan eski operasyon şefi Jan Marsalekin Rus istihbarat servisleriyle bağlantısı olabileceği düşünülüyor. Ayrıca İngilterede bir Rus kimyasal silahının kullanımıyla ilgili gizli belgeler tuttuğu iddialar arasında yer alıyor.

Financial Timesa göre eski Wirecard yöneticisi Londra yatırımcılarıyla daha fazla bütünleşmek için istihbarat servislerinin bağlarını övdü.

Kurtarılan belgeler Novichok olarak bilinen dünyanın en ölümcül ajanının formülü hakkında özel veriler içeriyor. Kimyasal silah eski bir Rus casusu Sergei Skripal ve kızı Julianın 4 Mart 2018de zehirlenmesinde kullanıldı.

Alman yetkililer Marsalekin peşinde

İngiltereden askeri uzmanlar sızan belgelerin Batı Avrupadaki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü veya OPCW üye ülkelerinden geldiğine inanmıyor. 

Alman yetkililer Marsalekin nerede olduğunu bulmaya çalışıyor. Eski yönetici yetkililerin firma belgelerinde 21 milyar dolarlık bir eksiklik keşfettikten sonra Haziran ayında Wirecarddan istifa etti.

Wirecardın eski CEOsu Markus Braun şirketin dengelerini yanlış temsil etmekle suçlandıktan sonra 23 Haziranda Münih polisi tarafından gözaltına alındı.

Financial Times Filipin göçmenlik kayıtlarına göre Wirecardın eski COOsunun Filipinlere Cebudan Çine gitmeden önce Haziran ayında Filipinler üzerinden girdiğini bildirdi.

Ancak Filipin adalet sekreteri Menardo Guevarra şunları söyledi:

“CCTV görüntüleri buraya geldiğini göstermiyor ve 24 Haziran sabahı Cebudan Çine yapılacak bir uçuş kaydı yok.”

 

Comments (0)
Add Comment