Bugün Önemli! Enflasyon Verileri BTC Fiyatını 15 Bin Dolara Çekebilir mi?

Bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin piyasalar arasında dalgalanmalar yaşatması bekleniyor ve muhtemelen Bitcoin (BTC)’i dar bir al-sat aralığından çıkarabilir.

BTC enflasyon verilerine nasıl tepki verecek?

Bitcoin (BTC) 30 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi,  bu BTC’nin bir aydan fazla bir süredir dalgalandığı bir seviye. 32 bin doların üzerine çıkma girişimleri dirençle karşılanırken, yatırımcılar da lider kripto para biriminin 28 bin doların altına düşmesine izin vermekte tereddüt ediyorlar. Ancak Mayıs ayı için ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) açıklaması bu eğilimi değiştirebilir. BTC’nin 2022’deki kayıplarının çoğu, Federal Rezerv tarafından faiz artırımlarını teşvik etmesi muhtemel olan yükselen enflasyon korkularından kaynaklanıyor. Verilere göre, piyasalar Nisan ayındaki yüzde 8,3’ten biraz düşüşle yüzde 8,1’lik bir açıklama beklediğini gösteriyor.


Piyasadaki genel fikir birliği, BTC için iki ana senaryoyu içeriyor. Veriler beklentilerin altında gelirse, enflasyonun gerçekten dizginlendiğine dair işaretler üzerine BTC için bir rahatlama rallisini tetikleyebilir. BTC muhtemelen kısa vadede 32 bin dolarlık seviyenin üzerine çıkabilir. Teknik göstergeler, BTC’nin şu anda azalan bir üçgen formasyonu oynadığını gösteriyor.  Deneyimli kripto para analisti @MarkYusko, BTC’nin bu modelde ne kadar uzun süre harcama yaparsa, mevcut seviyelerden yüzde  50 düşüşle 15 bin  dolara düşme olasılığının o kadar yüksek olduğu en kötü durum senaryosunu çiziyor ve şunları söylüyor:

Bu alçalan üçgen 30 bin dolar seviyelerinde sıçradı, son bir aşağı yönlü kırılma riski, 15 bin dolara kadar daha büyük düşüşe sebep olabilir. Böyle bir çöküş, BTC’yi Kasım ayında 68 bin dolarlık rekor bir seviyeden yaklaşık yüzde 80 oranında düşürecektir.

Bitcoin riskinden kaçan yatırımcılar güvenli limana sığınıyor

Altının 2022’de beş ay boyunca Bitcoin’den daha iyi performans göstermesinin ardından altın piyasasındaki yatırımcılar arasında iyimserliğin hakim olduğu görülüyor. İki varlığın yıl başından bu yana nasıl performans gösterdiğine bakıldığında, varlıkları ABD doları bazında değer kaybeden Bitcoin yatırımcıları için zor bir süreç olduğu görülüyor. Belki daha da kötüsü, normalde temkinli olan ve riskten kaçınan altın yatırımcılarının aynı süreçte yatırımlarından çok daha iyi getiri elde etmeleridir.

Altın oldukça dalgalı seyrettiği halde perşembe günü itibariyle 2022’de şu ana kadar yüzde 2 civarında arttı. Altının bu olumlu performansına kıyasla BTC yatırımcıları en büyük kısmı bu yılın Ocak ve Mayıs aylarında olmak üzere toplam yüzde 35 kayıp yaşadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!