En Büyük 5.000 Balina, Bu Altcoin’den Satın Alıyor!

WhaleStats’den yeni bir duyuru geldi! Görünüşe göre bu altcoin balinaların radarına girmeyi başardı. Peki yükselebilir mi? İşte detaylar…

Bu altcoin balinaların radarında

Ethereum balinaları iş başında. En büyük 5.000 kripto balinası gözünü popüler meme coine dikmiş durumda. FTX’in çöküşünün ardından hızla değer kaybeden meme coin Shiba Inu (SHIB) şimdilerde balinaların radarına girmeyi başardı. Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın büyük destek verdiği Shiba Inu, balinaların en çok satın aldığı altcoinlerden biri oldu. Balinaların popüler kripto para birimine olan ilgisi ise SHIB yatırımcılarını heyecanlandırdı.

Kripto balinalarının takipçisi WhaleStats’ın verilerine göre, bir meme coin olan Shiba Inu (SHIB), balinaların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri oldu. En büyük 5.000 Ethereum balinası, 28 Aralık itibariyle ortalama 46 milyon dolardan fazla SHIB’e sahip. Bu meblağ ile Ethereum balinalarının en çok satın aldığı kripto varlığı Shiba Inu oldu. SHIB’ı takiben ise 33 milyon dolarla BEST geliyor. Üçüncü sırada yine 33 milyon dolarla Polygon (MATIC) yer alıyor. Özellikle Nike gibi önemli markalarla yaptığı iş birliklerinin ardından MATIC yeni yıla damga vuracağa benziyor. Listenin devamında 32 milyon dolarla UNI ve 27 milyon dolarla MOC yer alıyor. ETH balinalarının en çok satın aldığı altıncı varlık ise son zamanlarda çok konuşulan Unknown Token. Listenin sonunda ise cbETH ve BTR yer alıyor.

Meme coinde son durum

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, SHIB fiyatı son 24 saatte %1, son yedi günde ise %4,86 oranında değer kaybetti. Güncel olarak SHIB 0,00000793 dolardan işlem görüyor olsa da büyük yatırımcılar meme coine yatırım yapmaya devam ediyor. WhaleState ayrıca, en popüler ticaret para birimleri, sahip oldukları en popüler tokenlar, en değerli token pozisyonları ve en popüler akıllı sözleşmeler dahil olmak üzere, önemli yatırımcıların diğer eylemlerini de takip ediyor. Bu takipte WhaleStats ilginç bir şekilde, son 24 saat içinde Ethereum ağındaki (ETH) balinaların USDC stablecoin akıllı sözleşmesini yoğun bir şekilde kullandığını da tespit etti.

Balinaların yanı sıra, bir zincir üstü analitik firması olan IntoTheBlock kısa süre önce Shiba Inu (SHIB) üzerindeki büyük ölçekli işlemlerin aniden %300 arttığını açıkladı. IntoTheBlock’un, 100.000 dolar fiyat noktasının üzerindeki işlemleri, genellikle kripto balinalarının faaliyetlerini ortaya çıkaran ‘büyük işlemler’ olarak sınıflandırdığını hatırlatmakta fayda var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!