Elon Musk’ın Twitter’ı Alması Kripto Para Sektörünü Nasıl Etkiler?

Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter’ı 43.4 milyar dolara satın alacak. Tesla ve SpaceX CEO’su uzun süredir platformu Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini tanıtmak ve kripto paralar hakkında görüşlerini açıklamak için kullanıyor. Musk, algoritmaları açık kaynak haline getirerek, yeni özellikler başlatmayı, güveni artırmayı, spam botlarını temizlemeyi ve tüm insanları doğrulamayı hedefliyor. Ancak bu kelimeler, sevgiyle “kripto Twitter” veya kısaca CT olarak adlandırılan topluluk için tam olarak ne anlama geliyor? Peki kripto para piyasaları bu durumdan nasıl etkilenecek? Kriptoarena.com olarak detayları inceliyoruz.

Elon Musk, Twitter’ın potansiyelinden yararlanarak yenilikler getirecek

Elon Musk, artık yeni sahibi olduğu platformda yayınlanan bir tweet’te “Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var, onu açmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Ancak bu anlaşma, kripto Twitter topluluğu için hem iyi hem de kötü büyük değişiklikler anlamına gelebilir. Olumlu tarafı, daha az spam botu olabilir ve bu, kripto endüstrisini karartan daha az hırsızlık ve dolandırıcılık anlamına gelir.

Algoritmayı güven oluşturmak için açık kaynak yapmak, kripto benzeri kavramlara doğru bir adımdır. Olumsuz tarafı ise, kimlik doğrulamasını yapmaya zorlamak, sosyal medya platformunu rakiplerinden farklı kılan mahremiyet ve anonimlikten bir şekilde uzaklaştırma tehlikesi. Ya bir çizgi film veya NFT avatarının arkasına gizlenmiş takma adlı karakterlerin günleri biterse? Musk’ın topluluk, şirket ve daha fazlası için neler sakladığını yalnızca zaman gösterecek. Anlaşma hala düzenleyici onay bekliyor.

Anlaşma kripto para piyasalarındaki trendi değiştirebilir mi?

S&P 500 ve Bitcoin, Twitter anlaşmasını destekledi. Anlaşmanın kripto paralar için fiyat artışı açısından daha büyük etkileri olabilir. Piyasa, Musk’ın Tesla’nın BTC satın alacağını ilk açıklamasından bu yana bir yıldan fazla bir süredir düşüşte. Bir işi yeniden inşa etmek için çok fazla kaldıraç kullanmak, piyasada döngünün henüz bitmediğinin bir işareti olarak alınabilir. Çok fazla düşüş hissi, kısa pozisyonlar ve bunun geldiğini görmeyen bir piyasa ile, tek gereken başka bir boğa dürtüsünü ateşlemek için bir kıvılcım. Elon Musk, Tesla ve Space X CEO’su, bir süredir Twitter platformunu kullanarak varlık fiyatlarını yükseltmekten sorumluydu.

Bitcoin’i birkaç aydan kısa sürede 30 bin dolardan 65 bin dolara çıkarmaya yardımcı oldu. Sonra ilk taşı atan ve hisse senetlerinde ve kriptoda düşüş aşamasını başlatan yine oydu. Ya şimdi bir sonraki yükseliş dürtüsünü başlatan o ise? ABD borsası bir süre içinde en büyük tek günlük dönüşlerinden birini gördü. 30 bin doların altına düşmesi beklenen Bitcoin, 38 bin dolara kısa bir baskının ardından şimdi tekrar 40 bin doların üzerine çıktı. Buradan bir geri dönüş başlarsa, 43 milyar dolarlık Twitter anlaşması, borsa ve kripto piyasaları için dibe vuruş anlamına gelebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!