Elon Musk Yeni Twitter Kararıyla Bu Altcoin Projesini Uçurdu!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Elon Musk, piyasalar için kritik adam olmaya devam ediyor. Son olarak aldığı Twitter kararıyla ünlü isim, bir altcoin projesinin fiyatında yüzde 3.000’lik bir yükselişe neden oldu! İşte detaylar…

Elon Musk çarpıcı kararını açıkladı: “Yakında Twitter’a veda edeceğiz!”

Kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, geçtiğimiz saatlerde yaptığı bir açıklama ile kripto para topluluklarını hareketlendirmeyi başardı. Son olarak Elon Musk, Twitter’da bir logo değişikliğine gidileceğini duyururken, “Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz. Bu gece yeterince iyi bir X logosu paylaşılırsa yarın dünya çapında yayına alacağız.” ifadelerini kullandı. Bu birçok yatırımcının dikkatini çekerken, bir altcoin projesinin de fiyatında büyük bir yükseliş yaşanmasına neden oldu.

Bir diğer yandan ünlü ismin sözleri ise kritik oldu. Ünlü isim, bu marka değişikliğinin çok daha önce yapılması gerektiğini söyledi. Twitter’ın CEO’su, sesli sohbet platformu olan SpaceS’ta “Bu uzun zaman önce yapılmalıydı.” sözlerinde bulundu. Bununla beraber Twitter’ın mevcuttaki yasal şirket ismi X Corp. Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra Twitter Inc.’nin yerini X Corp. almıştı. “X” adı, 1999 yılında Musk tarafından kurulan çevrim içi bankacılık şirketi X.com’a kadar uzanıyor. Bu websitesi 2001 senesinde gerçekleşen yeniden markalaşma ile beraber PayPal olmuştu. Bununla beraber Musk, 2017’de de Tesla ve SpaceX için X adında bir holding şirketi kurmayı düşündü. Bununla beraber Elon Musk’ın sahip olduğu fikirlerin genel olarak “X” harfi üzerine olduğunu görebiliyoruz. Bu yüzden uzmanlar, Twitter için güncellemenin yakın bir zamanda gerçekleşeceğini aktarıyor.

Aynı adı taşıyan meme token 30 kat arttı

Bildiğiniz üzere X ismi, büyük yatırımcı Elon Musk için büyük bir anlam ifade ediyor. Kripto para dünyasında oldukça ses getiren bu son hamle ile beraber Twitter’ın “X” ile değişmesi olasılığı, birçok topluluğun ilgisini çekti ve X adına sahip bir memecoin, yüzde 3.000 artarak yatırımcılarına büyük karlar sağladı. Verilere göre bu token, Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalarda 2 Haziran 2023 tarihinde Elon Musk’ın “X” tweet’ini atmasıyla oluşturuldu. İlk çıktığı zamanlarda 0.23 dolar seviyelerinden işlem gören proje, Elon Musk’ın sözleriyle beraber 1 günde yüzde 3 bin artış yaşadı ve 0.427 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Bu gibi memecoin projeleri yatırımcılarına ütopik seviyeler sunabilse de, birçok uzman tarafından tehlikeli olarak görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!