Sırrı Çözüldü! Elon Musk Neden DOGE’yi Destekliyor?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Milyarder Elon Musk, Dogecoin (DOGE)’in en büyük destekçisi oldu ve bunu söylemekten hiçbir zaman çekinmedi. Gerçekten de SpaceX CEO’sunun tweet’leri, orijinal meme coin’in yavaşlama trendine başlamadan önce geçen yıl 0,7 dolar yüksekliğe ulaştığını gören boğa rallisini tetikledi. Bununla birlikte, Dogecoin’in kazandığı değerin çoğunu kaybetmiş gibi görünmesine rağmen, Elon Musk, Dogecoin’e verdiği destekten vazgeçmedi ve yakın tarihli bir podcast’te neden sevdiğini açıkladı.

Elon Musk neden Dogecoin (DOGE)’i desteklediğini açıkladı

Elon Musk, kripto para birimleri ve özellikle Dogecoin hakkında konuştuğu “Full Send” e konuk oldu. Milyarder, meme coin’in hala güçlü bir şekilde desteklediğini ve neden bu kadar hevesli bir destekçisi olduğunu açıklamak için bir adım daha ileri gittiğini açıkladı. Musk’ın açıklamalarına göre, milyarder, Dogecoin’i arkasındaki tema nedeniyle seviyor. Kripto para biriminin etrafındaki meme kültürünün, 2021’deki meteorik yükselişinde önemli bir rol oynadığı bir sır değil. Aynı zamanda Musk, kripto para birimi hakkında en sevdiği şeylerin “memler ve köpekler” olduğunu açıklıyor. Bunun köpek kısmı, Elon Musk’ın kendisinin altcoin ile ilişkili ünlü köpek olan bir Shiba Inu evcil hayvanına sahip olduğu göz önüne alındığında anlaşılabilir oluyor.

Kripto para biriminin arkasındaki geliştiriciler, Musk’ın tam olarak desteklediği bir şey olan meme coin’i geliştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Dogecoin, diğer şeylerin yanı sıra bir ödeme şekli olarak kabul edilerek ilgi odağı haline geldi. Zamanla kaybolan bir şey ise, Musk’ın yorumlarının Dogecoin’in fiyatı üzerindeki etkisidir. Boğa koşusunun zirvesinde, milyarder Dogecoin ile ilgili bir şey söylediğinde veya yaptığında, fiyat muazzam bir şekilde yükseliyordu. Bu, Musk’ın eylemlerinin artık DOGE fiyatı üzerinde fazla bir etkisi olmadığı gerçeğiyle değişti. Bir örnek, Boring şirketinin Vegas’taki yeraltı gezileri için Dogecoin’i kabul edeceğini açıkladığında, fiyat bu gelişmeye hayal kırıklığı yaratan bir şekilde yanıt verdi.

Analistler yakın zamanda Dogecoin için bir toparlanma beklemiyor

Dogecoin son zamanlarda yeni bir darbe daha aldı. altcoin, bir süredir kripto para balinalarının elinde tuttuğu en büyük kripto para birimleri listesinde 10. sıraya düşmüştü. Bununla birlikte, Polkadot’un kayda değer bir toparlanma yapması ve DOGE’nin piyasa değerini aşmasının ardından şimdi 11. sıraya düştü. Doge’un fiyatı 0,06 dolar civarında trend olmaya devam ediyor ve yatırımcılar meme madalyonun yakında bir toparlanma göstereceği umudunu korurken, bir panelde analistler, Dogecoin’in önümüzdeki beş yıl boyunca önceki ATH’sini göremeyebileceğini tahmin etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!