Elon Musk Ethereum Mucidini Takip Etmeye Başladı! Sırada Ne Var?

Twitter ve Tesla’nın CEO’su ünlü isim Elon Musk, geçtiğimiz 24 saatlik süreç içerisinde Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’i Twitter üzerinden takip etmeye başladı. Birçok spekülasyonlarla sonuçlanan bu durum için Dogecoin toplulukları da heyecanlandı. Peki, bu hamle DOGE veya Ethereum için gelmiş olabilir mi? İşte detaylar…

Kripto dünyasının ünlü ismi Elon Musk, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’i takip etti!

Tesla’nın CEO’su ve kripto dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, kripto topluluğunu şaşkına çeviren şaşırtıcı bir gelişmeyle, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in Twitter hesabını takibe aldı. Bu beklenmedik hareket, iki endüstri devi arasındaki potansiyel bir işbirliği hakkında spekülasyonlara yol açtı ve birçok kişinin Musk ile yakından ilişkili memecoin projesi Dogecoin için etkileri olup olmayacağını merak etmesine neden oldu. Twitter’daki aktif ve etkili varlığıyla bilinen Musk, 144,2 milyon kullanıcıdan oluşan devasa bir takipçi kitlesine sahip. Bununla birlikte, kendi takip listesi nispeten küçük kaldı ve yalnızca 334 hesabı takip ediyor. Bununla beraber Elon Musk’tan gelen Buterin’i takip etme kararı, birçok yatırımcının dikkatini çekti ve yoğun spekülasyonları ateşledi.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Musk Ethereum’a ilk defa ilgi göstermiyor. Hatırlayacağınız üzere Nisan 2019’da ‘Ethereum’ kelimesini tweetleyen isim, bir dizi tepkiye yol açmıştı. Buterin, o yılın ilerleyen günlerinde Musk’a büyük bir Ethereum konferansı olan Devcon’a katılması için bir davet gönderdi. Musk, Ethereum platformundaki potansiyel gelişmelerle ilgili bir soruyla yanıt vererek teknolojiye olan merakını gösterdi. Spekülasyonları körükleyen Watcher Guru’nun 2022 tarihli bir raporu, popüler bir meme coin olan Shiba Inu’nun yaratılması ile Musk ve Buterin arasında bağlantılar kurdu. Raporda, 2019 yılında Musk ve Buterin arasında atılan bir dizi tweet vurgulanarak, konuşmaları ve ardından Ağustos 2020’de Shiba Inu’nun piyasaya sürülmesi arasında potansiyel bir bağlantı olduğu öne sürüldü.

Bununla birlikte, hem Musk’ın hem de Buterin’in o döneme ait tweet’lerinin silindiğini, spekülasyona yer bıraktığını ancak Shiba Inu’nun yaratılmasına doğrudan dahil olduğuna dair somut kanıt bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Ryoshi olarak bilinen Shiba Inu’nun kurucusu, bir blog yazısında Devcon Osaka’da kripto alanında etkisi olan bir arkadaşıyla tanıştıklarını ve arkadaşlarının servetine atıfta bulunduklarını ve bazılarının Musk ile bağlantı kurmasına yol açtığını belirtti.

Piyasaya yönelik spekülasyonlar artıyor

Musk’ın Twitter takibinin daha derin bir önemi olup olmadığı belirsizliğini korurken, tweetlerinin ve eylemlerinin kripto para piyasasını sık sık etkilediği de bildiğiniz üzere yadsınamaz seviyelerde. Dogecoin’e verdiği ilk destekten Bitcoin hakkındaki etkili tweetlerine kadar, Musk’ın sözleri yatırımcı duyarlılığını etkileme ve piyasa trendlerini yönlendirme gücüne sahip.

Kripto topluluğu daha fazla gelişmeyi merakla beklerken, Musk ve Buterin arasındaki potansiyel işbirlikleri veya ortaklıklara ilişkin spekülasyonlar da artıyor. Bu yeni keşfedilen Twitter bağlantısının Dogecoin veya diğer kripto paralar üzerinde doğrudan bir etkisi olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, sosyal medyanın kripto dünyasında oynayabileceği etkili rolü ve hızla gelişen bu ortamda önümüzde uzanan sonsuz olasılıkları hatırlatıyor. Elon Musk’ın Ethereum kurucusunu takibinin ardından popüler altcoin DOGE, yüzde 4 yükselişe geçti ve anlık olarak 0,064148 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!