El Salvador’dan Çarpıcı Stablecoin Hamlesi! İşte Ayrıntılar!

Latin Amerika internet gazetesi El Faro, cuma günü El Salvador’un bir kripto para birimi çıkarmaya çalıştığını bildirdi. Haberde ayrıca El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin kardeşlerinin projeye öncülük ettiği açıklanıyor. Cumhurbaşkanını temsil ettiği söylenen İbrahim ve Yusef Bukele, yabancı yatırımcılarla görüşüyor. Kripto para birimi, ‘Colon doları’ olarak adlandırılan bir stablecoin olacak.

Stablecoin

Bitcoin’i yasal olarak geçerli kılan El Salvador, şimdi kendi kripto para birimini piyasaya sürecek

Bukele kardeşlerin stablecoin çıkarmak istemesi ile ilgili gelişmeler, ülkenin Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmesiyle ilgili endişelerin ortasında geliyor. JPMorgan El Salvador’un aldığı kararın geçerliliğini sorgulayan birçok kuruluştan biridir. Yatırım bankasına göre, Bitcoin’in likidite azlığı ve sınırlamalar getiren Bitcoin hacminin doğası nedeniyle bir değişim aracı olarak başarısız olması muhtemeldir.

Ne olursa olsun, ülke hızla ilerliyor. Söz konusu yasa Eylül ayında yürürlüğe girecek. Dinamik, genç ve yenilikçi bir başkana sahip olan El Salvador, stablecoin kararı ile tekrar gündeme gelirken Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke olma ünvanını da taşıyor. Yasanın tam olarak yürürlüğe girdiği Eylül ayında, her Salvadorlunun, sunulan mal ve hizmetler için ödeme olarak Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesi gerekecek.

 

Venezuela’nın 2017 yılında piyasaya sürdüğü stablecoin başarısız olmuştu

Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin’i yerel bir stablecoin ile tamamlamaya çalışması muhtemeld gibi görünüyor. Gazete, bunu başarmak için projeye dahil olan İbrahim ve Yusef Bukele’nin Cardano, Algorand ve WhizGrid temsilcileriyle farklı zamanlarda görüştüklerini söylüyor. Gazete ayrıca hükümet sözcüsünden de görüş istedi. İddiayı yalanlayan hükümet sözcüsü, planın “iptal edildiğini” söyledi.

El Salvador, kendi stablecoin projesini piyasaya süren ikinci Latin Amerika ülkesi olacak. 2017 yılında, Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ülkenin Petro adlı yerel tokenini piyasaya sürdü. Kripto para biriminin ülkenin petrol ve maden kaynakları tarafından desteklenmesi gerekiyor. Ek olarak, hükümet bunu ulusun ABD yaptırımlarını aşmasına yardımcı olmak için kullanmayı planladı. Ne yazık ki, zayıf yönetim nedeniyle proje büyük ölçüde başarısız oldu. Weiss Cryptocurrency Ratings, Petro Whitepaper’ını inceledi. Petro fiyatının petrol veya mineral bazında nasıl olacağına dair bir yöntem olmadığını açıkladı ve bu nedenle para biriminin “değersiz bir token” olduğunu ilan etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!