El Salvador’dan Ses Getirecek Bitcoin Airdrop’u: Benimsenme Artıyor!

9 Haziran’da Bitcoin (BTC)’i yasal bir para birimi haline getiren ilk ülke olan El Salvador, vatandaşların kullanımını teşvik etmesi için Bitcoin’i havadan dağıtmaya hazırlanıyor. Başkan Nayib Bukele, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ulusa sesleniş sırasında, bir mobil cüzdan servis sağlayıcısı olan Chivo ile birlikte kayıtlı her kullanıcı için 30 dolar değerinde Bitcoin dağıtacaklarını duyurdu.

El Salvador’daki Bitcoin Yasası 7 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, konuşmasında, hükümetin ulusal bir Bitcoin cüzdan seçeneği sunmak için büyük cep telefonu operatörleriyle birlikte çalıştığını ifade ediyor. Airdrop programı, ülke nüfusunun yüzde 70’inden fazlasının bankacılık tesislerine erişimi olmadığı için Salvador’un Bitcoin benimseme planının merkezi bir parçası olarak nitelendiriliyor. Tüm kayıtlı kullanıcılar, bir banka hesabına ihtiyaç duymadan cep telefonları aracılığıyla kolayca kullanabilecekleri 30 dolar değerinde Bitcoin’e sahip olabilecekler.

Airdrop aracılığıyla Bitcoin’e erişiminin yanı sıra Başkan, yeni BTC Yasasının 7 Eylül’den itibaren yürürlüğe gireceğini de açıkladı. Duyuru, cumhurbaşkanının yeni ulusal cüzdan programının nasıl çalışacağını kapsamlı bir şekilde açıkladığı ulusa seslenişi sırasında yapıldı.

Dünya Bankası, Bitcoin (BTC)’i yasal bir para birimi haline getiren ilk ülkeye yardım etmeyi reddediyor

Daha önce El Salvador, Bitcoin (BTC)’in yasal bir para birimi olarak uygulanabilirliğinin teknik yönleriyle ilgili yardım için Dünya Bankası ile temasa geçmişti. Ancak Dünya Bankası’ndan, herhangi bir destekte bulunulmayacağına dair olumsuz cevap gelmişti.  Dünya Bankası’ndan gelen ret açıklamasına rağmen, Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası (CABEI), yeni yasal para biriminin uygulanabilirliğine dair Orta Amerika ulusuna yardım sözü verdi.

Başkan Nayib Bukele, ülkesindeki Bitcoin’in benimsenmesinin ön saflarında yer alıyor ve merkezi olmayan kripto para biriminin ülkeyi finansal sefaletten kurtarabileceğine inanıyor. Airdrop programı ve yeni Bitcoin ATM’lerinin kurulumunun yanı sıra Başkan, küçük ülkeyi temiz BTC madenciliği için bir merkez haline getirmek için çalışıyor. Salvador’un BTC madencilik operasyonları, yüzde 0 emisyonlu volkanik jeotermal enerji ile güçlendirilecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment