Ekonomist Bitcoin (BTC)’in Tomografisini Çekti: Metrikler Neye İşaret Ediyor?

Bitcoin analisti ve Capriole Investments’ın Kurucusu Charles Edwards, BTC’nin günlük aktif adresleri ve ağdaki yeni adreslerin büyümesiyle ilgili birkaç metrik belirledi.

Bitcoin’in günlük aktif adresleri yarıya düştü

Başlangıç ​​olarak ve analizine göre, BTC Nisan ortasında tüm zamanların en yüksek değeri olan 64.854 doları belirledikten sonra, Bitcoin’in günlük aktif adresleri yarıya indi. Charles Edwards, bu gerçeği göstermek için aşağıdaki tabloyu paylaştı.

Zirvede satılan Bitcoin balinaları henüz birikmeye başlamadı

İkincisi, Charles Edwards, BTC’nin 64,8 bin dolara doğru itilmesiyle birikimlerini satan Bitcoin balinalarının henüz satın almaya başlamadığına dikkat çekti. BTC balinalarının sayısındaki düşüşü vurgulayan aşağıdaki grafiği paylaşan Edwards, ayrıca BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesini ayarlamasından bu yana binden fazla birikim sahibi olan adresleri paylaştı.

Bitcoin’in yeni adres büyümesi, 2018’in başlarında en son görülen seviyelere düştü

Üçüncü olarak, Bay Edwards, Bitcoin ağındaki yeni adres büyümesinin, bu döngünün piyasa çöküşü sırasında 2018’in başlarında görülen seviyelere düştüğüne dikkat çekti. Ayrıca bu gerçeği göstermek için aşağıdaki çizelgeyi verdi.

Bitcoin (BTC)’in adres metrikleri ‘korkunç’ görünüyor

Ünlü analist Edwards, yukarıdaki veriler ve grafiklerle, Bitcoin’in adreslere göre on-chain ölçümlerinin, birçok yatırımcı ve analistin sosyal medyada paylaştığının aksine düşüş eğilimi gösterdiği sonucuna varıyor.  Charles Edwards’ın konu hakkında yaptığı analizden bir bölümde ünlü analist düşüncelerini şöyle paylaşıyor:

Yükselen Bitcoin adres büyümesiyle ilgili gönderileri görmeye devam ediyorum, ancak Bitcoin için her adres metriği berbat görünüyor… Bu metrikler hızla değişebilir. Ancak şimdilik, Bitcoin adres metrikleri korkunç görünüyor.

Bitcoin’in fiyatı 31.600 dolara düşmesine rağmen, bu donuk yengeç piyasasının sonu görünmeden sadece 30 bin-40 bin dolar aralığında kalıyor. Konuya ilişkin olarak analist Willy Woo tarafından yapılan paylaşımda şu bilgiye yer verildi:

Envanteri tüketen borsalar veya balina popülasyonu azalıyor veya sadece cüzdan konsolidasyonu anlamına gelebilir. Hiçbir şey kesin değil.

Ancak Edwards, Bitcoin adres metriklerinin korkunç görünse de hızla değişebileceğini kaydetti. Konu hakkında ünlü analist şu bilgiye yer verdi:

Bitcoin fiyat zayıflığına rağmen, fon sahipleri HODLer olmaya devam ediyor.

Tüm bu metrikler, bazı yatırımcıların ve analistlerin Bitcoin’in zincir üzerinde yükseliş metriklerine sahip olması hakkında yayınladıkları paylaşımları reddediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!