Dünden bu yana yüzde 24 arttı… İşte yükselişin arkasında yatan gerçek

ABD pazarlarındaki yukarı yönlü hareketlerden sonra Bitcoin toparlanmaya başladı. Önde gelen kripto para birimi bugün yüzde 10dan fazla artarken ana artış Etherdeydi.

ETHEREUM TEKNİK ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Piyasa değeri ile en büyük altcoin olan Ethereum dünden beri 142 dolardan 176 dolara yükseldi. Bu en düşük noktadan en yüksek noktaya yüzde 24 artış anlamına gelir. Kripto para yazı yayına hazırlandığı sırada 173 dolardan işlem görüyor.

Etherdeki bu güçlü performansın arkasında ne var?

Bu yükselişte en büyük faktörün temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen ETH 2.0a olan büyük güven olduğu söyleniyor. Genellikle Serenity olarak adlandırılan 2.0 güncellemesi daha yüksek işleme kapasitesi ve Bahis Kanıtı (PoS) kapsamında yeni bir güvenlik modeli vaat ediyor.

2015 yılından bu yana gelişimini sürdüren ETH 2.0 bu konuda zaman zaman ciddi ilerleme kaydetmiştir. Bunun nedeni projenin çok ciddi teknik uzmanlık ve sürdürülebilirlik gerektirmesiydi.

“Ethereuma olan güven artıyor”

Ethereumun önde gelen güvenlik denetim şirketi OpenZeppelinin kurucusu ve CEOsu Damien Brener CoinDeske yaptığı açıklamada “Bir geliştirici olarak baktığımda Ethereumun çoğu akıllı sözleşme ve Dappın en popüler blok zinciri olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar özellikle topluluk ve bağlantı üzerindeki Ethereumun ağ oluşturma etkilerinin (ETH akıllı sözleşmeleriyle etkileşimde bulunduğunu) düşündüklerinden daha güçlü olduğunu ve bu da platforma olan güvenin artmasına ve dolayısıyla daha yüksek fiyatlara yol açtığını görüyor” şeklinde konuştu…

Hong Kong merkezli Blockchain yatırım ve ticaret şirketi Keneticin kurucu ortağı Jehan Chuya göre Ethereum ağı için 5 yıllık geliştirme döngüsü göz önüne alındığında tek bir rakip kripto para birimi Etherin lider konumuna en ufak bir tehdit oluşturamadı.

Konuyla ilgili Chu; “Ethereum kripto dünyasında kıdemli olarak ikinci sırada yer almaya devam ediyor. Yatırımcılar bu pozisyonu korumaya bağlı olarak ETHye yatırım yapmaya ve fiyatını artırmaya devam ediyor. Fiyatı bir kenara bırakarak gerçek hikaye Ethereumun ağ hızı ve ölçeklenebilirliği ile ilgili sorunların çözüleceği ETH 2.0a doğru önemli adımlar atmış olmasıdır. Bugünün ortamında oyunun adı hayatta kalmaktır ve hiçbir protokol olmadan geliştirici topluluğu Ethereumdan daha iyi hayatta kalmıştır” dedi…

Comments (0)
Add Comment