Dolar Yüzde 99 Değer Kaybedebilir En İyi Yol Bitcoin Satın Almak

Celsius Network CEOsu Alex Mashinsky Fiat para birimleri altından ayrıldıktan sonra değerlerinin çoğunu tarihsel olarak kaybetti ve ABD dolarının düşüşüne karşı korunmanın en iyi yolu Bitcoin ya da altın satın almak dedi.

Mashinsky Fiat para biriminin tarihi her fiat paranın zaman içinde tüm değerini kaybedeceğini gösteriyor” yorumunda bulundu.

Bretton Woods sisteminin sona ermesinden bu yana dolar değerinin yüzde 90ınını kaybetmiş olsa da daha fazla devalüasyonun meydana gelmesi mümkündür.

“1971den beri değerin yüzde 90ını kaybettik. Bugün sahip olduğumuz şey kalan yüzde 10 ancak hala yüzde 90 veya yüzde 99 oranında değer kaybetmesi olası.

Fiat para birimlerinin tarihsel devalüasyonlarının çoğu para arzı genişlediğinde gerçekleşti. Mashinsky şimdiye kadar tüm dolarların yüzde 20sinin bu yıl basıldığını belirtti.

“Dolar açısından enflasyon 2020de yüzde 20 idi ancak fiyat endeksi açısından enflasyon sadece yüzde 2 idi. Kendinizi parasal enflasyondan korumak için Bitcoin ve altın gibi varlıklara yönelmeniz gerekiyor.” 

Mashinsky 2020de para politikasının akomodatif (uyumlu) olmasının beklendiğini söyledi.

“Daha fazla para basmaya devam edilecek ve hükümet daha fazla açık verecek. Yellen şimdi hazinede Fedin temelinde hala bir Keynesyen söz konusu iki sorun birden var.

Mashinsky dijital ekonomiye bağlı şirketlerin gelecek yıl iyi performans göstereceğini ekonominin geri kalanının ise yavaş yavaş iyileşeceğini söyledi.

Comments (0)
Add Comment