Dolar Son 20 Yılın Zirvesinde! Stratejist BTC Alarmı Verdi!

Uzun bir süredir lider kripto para birimi hakkında çağrılarda bulunan ünlü bir kripto para analisti, ABD Doları’nın zirve seviyelere vurmasıyla beraber BTC yatırımcıları için bir uyarı yayınladı! İşte popüler stratejistin takipçilerine aktardığı önemli noktalar…

Stratejist: “Trend çizgisine geri dönmediğimiz sürece düşüş devam edecek!”

Daha önce kriptoarena.com olarak birçok kez Bitcoin çağrılarını aktardığımız kripto para analisti, ABD dolarının zirve seviyeleri görmesiyle beraber Bitcoin yatırımcılarına uyarılarda bulundu. Kripto stratejisti Kevin Swenson, Twitter üzerinden yaptığı çağrılarda 113 bin takipçisine, lider kripto para birimi Bitcoin’in yakın zamanda Haziran 2022’nin en düşük seviyesi olan 17.600 dolardan bu yana ayakta tutan çapraz desteğin altına düşüğünü aktardı. Ünlü stratejist Kevin Swenson’ın sözleri ise şu şekilde:

“Şu andan itibaren, trend çizgisinin üzerine geri dönmediğimiz sürece düşüş devam edecek gibi gözüküyor.”

Lider kripto para birimi Bitcoin son 30 günlük süreç içerisinde yüzde yüzde 14 değer kaybı yaşadı. Lider kripto para birimi BTC, son 1 haftalık süreçte ise yüzde 2,5’luk bir değer kaybı yaşarken, anlık olarak 19,800.50 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Stratejist takipçileriyle BTC hakkında görüşlerini paylaştı!

Svenson’ın Bitcoin hakkındaki düşüş görüşü, ABD dolarının bir fiat para birimi sepetine göre değerini izleyen ABD dolar endeksinin (DXY) hala güçlü bir yükseliş trendinde olduğuna inandığı için geliyor. Yeni bir strateji oturumunda kripto analisti, DXY’nin bu yıl yüzde 15’in üzerine çıktıktan sonra bile tankında daha fazla gaz kaldığını söylüyor.

“Dört saatlik grafikten ABD doları endeksine baktığımızda, evet bu seviyeleri koruyoruz. Daha yüksek dipler ve daha yüksek zirveler almaya devam ediyoruz ve momentum yakın zamanda yavaşlayacak gibi görünmüyor. Dolayısıyla, ABD doları endeksi günlük grafikte bir kez daha patlak verirse ve bu koşuda daha yüksek bir yükseliş görürse, bu Bitcoin için kötü olabilir. Bu, günlük grafikte Bitcoin’in en azından son dip seviyemizden daha düşük dipler (18.600 dolar) görmesine neden olabilir.”

Bir diğer yandan kripto yatırımcıları ABD doları endeksini yakından takip ediyor. Yükselen bir DXY, yatırımcıların Bitcoin ve kripto gibi riskli varlıkları sattığını ve ABD dolarının güvenli liman statüsünü aradığını öne sürüyor. Pazartesi günü DXY, endeksin en son Haziran 2002’de yerleştiği bir seviye olan 110.27 puana yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!