Dogecoin (DOGE) Piyasa Değeri İle Rekor Kırıyor!

Son günlerin en çok konuşulan kripto parası Dogecoin (DOGE), 2016 yılından bu yana ilk kez CoinMarketCap verilerine göre piyasa değeri ile ilk 5 kripto para arasında girdi.

Dogecoin piyasa değeri ile en son bu kadar yükseldiği zaman, 31 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Şu an Dogecoin’in piyasa değeri neredeyse 50 milyar dolar seviyesinde. Bu seviye, DoorDash, Ford ve ING gibi firmalardan daha değerli hale geldi.

Dogecoin, ilk olarak şaka amaçlı yaratılmış bir kripto paraydı. Hatta Dogecoin’in kurucusu, elinde hiç DOGE olmadığını ve ikinci el bir Honda Civic almak için sattığını açıklamıştı. Bugün ise Dogecoin, Tether (USDT), Cardano (ADA) ve Polkadot’u (DOT) geride bıraktı. Dün de benzer şekilde Uniswap (UNI) ve Litecoin’i (LTC) geride bırakmıştı. Dogecoin’in sıradaki hedefi ise son 24 saat içersinde neredeyse yüzde 12 düşen XRP.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sıklıkla Dogecoin’in yükselişine neden olan tweetler atıyordu ancak kripto paranın bu yükselişi herhangi bir tetikleme ile değil organik olarak gelişti. Dogecoin, 2021 yılının başından bu yana yüzde 11.000’in üzerinde artış gösterdi.

Comments (0)
Add Comment