Dogecoin (DOGE)’de Yaşanan Durgunluk Ne Kadar Sürecek?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, CoinMarketCap’e göre, Dogecoin (DOGE) şu anda POW ağındaki Bitcoin (BTC)’ den sonra ikinci en büyük kripto para birimi . Bu gelişme, Ethereum’un (ETH) bir hisse kanıtı konsensüs mekanizmasına geçişinden sonra gerçekleşti. 7,94 milyar dolarlık piyasa değeri ile DOGE, 4,72 milyar dolarlık piyasa değeri ile Ethereum Classic (ETC) ‘nin önünde yer aldı. Ayrıca, Litecoin (LTC) 3,95 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti ve Monero (XMR) , 2,65 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle ayakta kaldı.

Merge sonrası dönemde meme coin’ler henüz fiyat tepkisi veremedi

Bazı kripto para birimleri, Ethereum ana ağının ( LDO ve ETC) birleştirilmesinin devamı niteliğinde anlık kazançlar kaydederken, önde gelen meme kripto paraları herhangi bir önemli olumlu fiyat tepkisi kaydedemedi. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre , Shiba Inu (SHIB) , Merge’i çevreleyen hype’ı görmezden geldi. Ayrıca, meme coin bir aylık fiyat düşüşüne devam etti.  Öte yandan, CoinMarketCap verilerine göre, DOGE fiyatı Merge’den birkaç dakika sonra yüzde 2 arttı . Bununla birlikte, önde gelen meme kripto para birimi DOgecoin, Merge sonrası tüm kazançlarını kaybetmişti.

DOGE, son 24 saatte fiyatında yüzde 2’lik bir düşüş görmüştü. Aynı dönemde, varlığın işlem hacmi yaklaşık yüzde 23 düştü. Aslında, 17 Ağustos’tan bu yana, meme kripto para biriminin fiyatı düştüğü için günlük işlem hacmi de onu izledi. Santiment’ten alınan verilere göre, DOGE’nin günlük işlem hacmi o zamandan bu yana yüzde 85’in üzerinde düşüş gösterdi. Varlığın fiyatı da aynı dönemde yüzde 35 düştü. Geçen ay DOGE fiyatında tutarlı bir düşüşle, meme kripto paranın ticaretini yapan adresler benzer bir düşüş yoluna girdi. 30 günlük süre boyunca, DOGE ticareti yapan günlük aktif adresler yüzde 300’ün üzerinde düştü. Şuan, ağdaki günlük aktif adresler 28.500 idi.

Dağ durgunluğu ne kadar uzun sürerse, Dogecoin fiyatının yükselmesi de o kadar zor olacaktır

Aynı dönemde DOGE balina işlemlerinin sayısı da düştü. Santiment’in verilerine göre, 100.000 doları aşan günlük balina işlemlerinin sayısı yüzde 91 düştü. Ayrıca, 1 milyon doların üzerindeki günlük balina işlemlerinin sayısı da son 30 günde yüzde 91 düştü. DOGE ağı geçen ay durgunlukla işaretlendi. Varlığın tüketilen yaşı, 30 günlük süre boyunca sürekli olarak düştü. Bu, pek çok DOGE parasının adres değiştirmediğini gösterdi.

Ayrıca, ortalama dolar yatırım yaşı artmaya devam etti ve ağdaki kripto para durgunluğundaki büyümeye işaret etti. Bu temel ölçütlerin hareketlerinde bir değişiklik olmadan, ağ durgunluğu ne kadar uzun sürerse, DOGE fiyatının yükselmesi o kadar zor olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!