Dikkat: Coinbase, Bu Platformunu Sonlandıracağını Açıkladı!

Önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, yakın zamanlı yaptığı duyurularında borç verme platformunu sonlandıracağını duyurdu. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz haftalarda SEC’in hedef aldığı bu platform için artık sayılı günler kaldı! İşte detaylar…

Coinbase borç verme platformunu bireysel kullanıcılara kapatıyor

Kriptoarena.com olarak birçok kez haberlerini aktardığımız en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, geçtiğimiz 24 saat içerisinde yaptığı duyurularda Bitcoin (BTC) destekli kredi hizmeti Coinbase Borrow programını birkaç ay içerisinde tamamen sonlandıracağını duyurdu. Bu duyuru birçok yatırımcı tarafından, özellikle SEC baskılarının altında beklenen bir hareket olarak değerlendirilirken, Borrow programı aracılığıyla kredi alan müşterilerin, ödenmemiş kredi bakiyelerini geri ödemek için 20 Kasım 2023 tarihine kadar sürelerinin olacağı belirtildi. Borsa kullanıcılarının borçlarını zamanında ödememesi durumunda teminat olarak borsaya gösterilen BTC’lerin, borsa tarafından otomatik olarak satılacağı açıklandı!

SEC baskılarının geçtiğimiz dönemlerden bu yana oldukça artmasıyla beraber birçok yatırımcı tarafından beklenilen bu hareketle beraber Coinbase, borç verme platformunu kapatacak. Birçok kullanıcı için büyük kolaylıklar sağlayan bu platformun kapanışı, birçok yatırımcıyı da beraberinde üzüyor. Bildiğiniz üzere platforma olan talep azalırken, yatırımcılar yeni ürünlere yöneliyor.

Borsa piyasanın istekleri doğrultusunda hareket ediyor

Dev kripto para borsasının kullanıcıları, Coinbase Borrow platformunun 2021 yılında açılmasıyla beraber Bitcoin yatırımlarının yüzde 30’luk kısmına kadar dolar cinsinden borsadan borç alabiliyordu. Dev kripto para borsası tarafından gelen son hamle ise bu platformu kapatma yönünde. Borsa tarafından aktarılan verilere göre bunun en büyük sebeplerinden biri, borsa kullanıcılarının günden güne platforma yönelik azalan ilgisi olarak açıklanırken, yeni ürünlere olan talepte gözden kaçmıyor.

Bir diğer yandan yapılan duyurunun sadece bireysel kullanıcılar için geçerli olduğunu da duyuran Coinbase, Prime veya kurumsal müşterilerin bu platformun kapanmasından etkilenmeyeceğini aktardı. Coinbase yetkililerinden gelen açıklamada ise kullanıcıların daha pürüzsüz bir geçişle karşılaşması için borsanın detaylı olarak çalışmalar yürüttüğü de aktarılıyor. Açıklamalar ise şu şekilde:

Etkilenen kredi sahiplerini bilgilendirdik ve onlar için sorunsuz bir geçiş sağlamak için dört aylık bir kredi geri ödeme süresi ve Coinbase One aracılığıyla öncelikli müşteri desteğine erişim sağlamak da dahil olmak üzere ekstra önlemler alıyoruz.

Birçok kripto para yatırımcısı son dönemlerde SEC baskılarından dolayı borsalara yönelik yaptırımların artmasından şikayetçi olsa da, bazı yatırımcılar gelecek düzenlemelerin yatırımcılar için son derece olumlu olabileceğini aktarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!