Dikkat: Balina Torbaları Bu Altcoin ile Doluyor!

Son birkaç gündür kripto piyasasına genel bir düşüş hareketi hakimken, bu altcoin çok rağbet gördü. Balinaların radarına giren bu altcoine hücum!

Bu altcoin balinaların radarında

Kripto para sektörüne uzun süredir genel bir düşüş hakim. Ayı piyasası içerisinde olan sektörde, başta lider kripto para birimleri de olmak üzere birçok varlık değer kaybediyor. Bunlardan bir tanesi de lider altcoin Ethereum (ETH). Fakat balinalar için bu böyle olmayabilir! Ethereum balinaları, son günlerde tüm kripto para birimleri düşüş yaşarken ETH’ye hücum etti. ETH tedarik dağılımıyla ilgili son verilere göre, ETH balinaları, toplam varlıklarını 1 milyona kadar arttırdı. Benzer şekilde, köpekbalıkları da Ethereum avına çıkmış durumda. Köpekbalıkları ve balinaların kümülatif varlığı, 6 Aralık 2022’ye kadar olan 30 gün içinde %2,1’den fazla arttı.

Analitik firması Santiment ise, 100 ila 1 milyon ETH’ye sahip adresler tarafından tutulan genel Ethereum arzının sadece iki gün içinde 561.000 arttığını doğruladı. Görünüşe göre balinalar ve köpekbalıkları gözlerini ETH’ye dikti. Bu iki grup, şu anda toplam 122.373.876 olan ETH arzının üçte ikisinden fazlasını elinde tutuyor. Kripto borsası Bitfinex tarafından hazırlanan bir rapora göre ise, ETH fiyatının uzun süredir 1.300 doların altında olmasına rağmen, yatırımcılar bu altcoinden vazgeçmedi. Balinalar ve köpekbalıkları düşen ETH fiyatına rağmen bu altcoini satın almaya devam etti. Yine Bitfinex raporunda belirtildiği gibi, artan köpekbalığı ve balina faaliyetleri negatif fonlama oranlarını da azalttı.

Negatif fonlama oranlarında azalma

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere lider altcoin Ethereum sözleşmelerindeki fonlama oranları hep negatifti. Fakat Bitcoin borsasının sunduğu rapora göre geçtiğimiz aydan bu yana negatif fonlama oranında bir iyileşme yaşandı. Buna ek olarak, ETH üzerindeki satış baskısı da diğer büyük kripto paralara kıyasla çok düşük ve mevcut fiyat seviyelerinde önemli bir tasfiye seviyesi yok.

Kripto dünyasına damga vuran iflasların ardından varlıkların değerinde dalgalanmalar mevcut. Bilinmezliğe doğru ol alan kripto piyasası, balinalar ve köpekbalıkları tarafından yeniden şekillendirebilir. Artan ETH arzın negatif fonlamayı düşürmesiyle yatırımcılar yeniden bu altcoini satın almaya başlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!