Dijital Yuan, doların yerini alabilir mi?

Ripple blockchain ödeme ağının kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen ABDyi blockchain ve kripto para birimi geliştiricileriyle işbirliği yapmaya çağırdı. Aksi taktirde ABDnin küresel mali savaşı Çine kaptırma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Larsen Çinin yapay zeka ve 5G hakimiyetindeki teknolojik savaşı zaten kazanırken gelecekteki küresel finansal sistemleri kontrol etme savaşında da çok ileride olduğunu belirten uyanış çağrısını yayınladı.

Şimdiye kadar Amerikalılar doların küresel bir rezerv para birimi olmasıyla gelen güç ve ayrıcalığın tadını çıkardılar ancak bu yakında Çinin yaklaşmakta olan devlet kontrolündeki Dijital Yuan tarafından sorgulanacak.

“Çin için bu doları dijital bir Yuan ile değiştirme nihai hedefi de dahil olmak üzere küresel finans sisteminin Amerikan yönetimini ortadan kaldırmak için yüzyılda bir kez karşılaşılan bir fırsat”

Çinin Planı: Dijital Yuan doların yerini alacak

Şu anda kapsamlı testler altında dijital para birimi elektronik ödeme (DCEP) doların yerini almayı ve Çinin zaten altyapıyı kurmuş olduğu ABD müttefik ülkelerinde bile dünya çapında benimsenmeyi hedefliyor.

Alipay ve WeChat gibi dijital ödemeler zaten Çin ekonomi kültürüne derinlemesine yerleşmiş durumda zaten. Larsen Çinin dünyada finansal hakimiyet kazanmak için blok zincirine ve kripto para birimine yoğun bir şekilde yatırım yaptığını belirtti.

 Sel baskınları Sichuandaki en büyük madencilik bölgelerinden birini vurduğunda Bitcoinin hashing gücündeki son% 20lik düşüşün görüldüğü gibi kripto para madencilerinin% 65e kadarı Çinde bulunuyor. Çin ABDnin müttefiklerine ulaşma veya Amerikan Bankalarının operasyonlarına müdahale etme yönündeki çeşitli çabalarını sabote etmek için bu gücü kullanabilir.

Dijital Yuan piyasaya sürülmek üzereyken ABDnin bir merkez bankası dijital para birimi için planları yalnızca başlangıç ​​niteliğindedir. 

ABD Hızlı Hareket Etmeli

Larsen ayrıca güçlü finansal teknoloji şirketlerinin ABDnin ulusal güvenlik çıkarına olması gerektiğini söyledi ve Çini yakalamak için üç şey önerdi.

 Birincisi ABD Dijital Yuan kadar iyi ancak tercihen daha iyi bir dijital dolar geliştirmelidir. İkinci olarak ABD Silikon Vadisini küresel finansal teknoloji merkezi olarak belirlemeli ve bazı finansal düzenleyicileri Batı Kıyısına taşıyacak kadar ileri gitmelidir. Ama en önemlisi Larsen şunu önerdi:

“Blockchain ve kripto para birimleri özellikle de Amerikan şirketleri tarafından geliştirilen ve kullanılan teknolojiler için çok daha destekleyici bir düzenleyici yaklaşım benimsemeliyiz.”

Düzenleyiciler blockchain ve kripto geliştiricileriyle savaşmak yerine eyleme daha yakın olmalı ve lansman öncesi geliştirmeye dahil olarak sürtünmeyi azaltmalıdır. Bu projenin başlamasından sonra ortaya çıkan düzenleyici sorunları önleyecektir.

ABD Avrupa ve Çin arasında ABD blok zinciri ve kripto para şirketleri için en düşmanca ortama sahip ve birçoğu yurt dışına taşınmak veya projelerini terk etmek zorunda kalıyor.

Larsene göre ABD Çin ile olan teknolojik savaşının mali savaşını kazanmak için gereken tüm araçlara sahip ve Çinin dünyaya kötü bir gelecek sunmasını beklememeli ve izlememeli.

Comments (0)
Add Comment