Milyar Dolarlık Şirket Bitcoin Kervanına Katıldı: BTC Fiyatı Artmaya Devam Edecek!

Bitcoin (BTC)’deki kurumsal girişler hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bankacılık devi State Street‘in kripto para hizmetlerini açıklamasından sadece iki gün sonra, 40 milyar dolarlık başka bir varlık yöneticisi olan GoldenTree, dünyanın en büyük kripto para birimine yatırım yaptığını duyurdu.

GoldenTree Bitcoin yatırımından umutlu!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı bugün yüzde 5 artarak 42 dolar’a ulaştı. An itibariyle, BTC 787 milyar dolarlık piyasa değeri ile 41.433 dolarlık bir fiyattan işlem görüyor. Bu aynı zamanda güçlü Bitcoin çıkışları ve Bitcoin’dek artan ağ etkinliği arasında da meydana geliyor. GoldenTree’nin baş yatırım sorumlusu Steven Tananbaum, bunun kredi odaklı şirket için kesinlikle büyük bir hamle olduğunu söyledi. The Street gazetesi konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

New York merkezli firma, konuyla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa göre, yıllardır yürüttüğü borç odaklı stratejileri çeşitlendirmek amacıyla bilançosuna Bitcoin ekliyor. Hassas iş anlaşmaları için, kaynaklara anonimlik verildi.

 

Büyük yatırımcıların birikimlerine devam etmesiyle Bitcoin topluluğu, son BTC fiyat oynaklığı ve konsolidasyonu arasında umutlarını canlı tuttu.

Enflasyon yüksek kalacak: BTC için olumlu bir gelişme

Düzenleyici ortam olgunlaşıyor ve bu nedenle kurumlar Bitcoin’in artık hayatımıza kalıcı olduğundan umutlu. Üstelik mevcut küresel olaylara bakıldığında, Covid pandemisi sonrası toparlanma sürecinde enflasyon yüksek seyrediyor. Bu nedenle, kurumsal oyuncular, enflasyonu yenen ve  getiri sağlayabilecek varlık sınıfları arıyorlar. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin performansına bakıldığında, bu akıllıca bir yatırım olmaya devam ediyor. BTC, son on yılda yüzde 200’ün üzerinde  getiri sağlamayı başardı.


Bununla birlikte, kripto varlık sınıfına kurumsal maruz kalma yüzdesi şimdilik serbest bırakıldı. Tıpkı kurumlar gibi, ekstra nakitlerinin  yüzde 1-5’ini Bitcoin veya diğer dijital varlıklara yatırıyorlar. Bitcoin’in en büyük destekçilerinden MicroStrategy, geçtiğimiz yıl boyunca devasa miktarda BTC biriktirdi ve bilançosunda 100 bin’den fazla Bitcoin tutuyor. İkinci çeyrek 2021 sonuç duyurusu sırasında, Bitcoin stratejisiyle devam edeceğini belirtti. Ayrıca Almanya, kurumsal yatırımcıların varlıklarının yüzde 20’sine kadar kripto para birimlerine yatırım yapmalarına izin veren bir yasa çıkardı. Bu yasa önümüzdeki hafta 2 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giriyor. Bu nedenle, önümüzdeki hafta bu tür duyuruların daha fazla olmasını bekleyebiliriz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!