Dev şirketlerin şaşırtan Ethereum ilgisi

JPMorgan IBM Microsoft ve Amazon Ethereum aldı

Araştırmacı ve analist Adam Cochran ve ekibi önemli şirketlerin kripto para piyasasına katılımı hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. Ethereum’da en çok ETH barındıran 10 bin cüzdanı analiz eden Cochran ve ekibi bu cüzdanlardan bazılarının JPMorgan IBM Microsoft Amazon ve Walmart ile ilişkili olduğunu belirledi.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI… TIKLAYIN

Çalışma kapsamında 10 bin adres manuel olarak incelendi ve Ethereumun yüzde 17sinin sadece 10 adreste tutulduğu tespit edildi. Bu adreslerde toplam 166 milyon ETH depolanmaktadır. 10 bin büyük adres tüm ETHlerin yaklaşık yüzde 94üne sahip. Ancak paranın çoğu akıllı sözleşmelerde tutuluyor ve kullanılıyor. Bunları denklemden çıkarmak en büyük 10 bin Ethereum adresinin aslında toplam ETHnin yüzde 567sine sahip olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan Cochran Ethereumdaki para dağıtımının Bitcoinden daha adil olduğunu vurguluyor. Bitcoinde bu oran yüzde 57.44…

Cochranın bulgularının belki de en çarpıcı olanı JPMorgan Reddit IBM Microsoft Amazon ve Walmart gibi büyük oyuncularla ilişkili cüzdanlar. Bu adreslerin ETH biriktirdiğini belirlerken bunun neden birikmiş ETH miktarı olduğu veya şirket kuruluşu olup olmadığı net değil. Bununla birlikte ilgili cüzdanların en iyi 10 bin cüzdan arasında olduğu göz önüne alındığında söz konusu şirketlerin önemli miktarda ETHye sahip olduğunu tahmin etmek mümkün. 10 bin Ethereum cüzdanı arasında 9999’inci olmak için en az 750 ETH tutmak gerekiyor. Ayrıca bu şirketlerin Ethereum üzerinde çalışmaları olduğu biliniyor.

Grayscale ayrıca kurumsal yatırımcıların ETH aldığını belirtti

Öte yandan kripto para alanındaki en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Grayscalenin Ethereum fonu son zamanlarda benzeri görülmemiş bir ilgi gördü. 2020 yılının ilk çeyreğinde 110 milyon dolar yatırım alan fona girilen toplam para miktarı 96 milyon dolardı. Varlık yönetim şirketi şu anda toplam ETH arzının yüzde 1ine sahip.

Kurumsal yatırımcıların Ethere olan ilgisi büyük olasılıkla yaklaşmakta olan Ethereum 2.0dan kaynaklanıyor.

Comments (0)
Add Comment