Decentrader Raporu: Bitcoin Birkaç Ay Sonra 85 Bin Dolara Ulaşabilir

On-chain veriler, Bitcoin (BTC)’in Aralık 2018 ve Mart 2020’de olduğu gibi bir toparlanma gerçekleştirdiğini gösteriyor. Yeni bir rapora göre Bitcoin hala önemli bir hareketli ortalamanın altında ve bu “yükseliş işareti değil” diyor, ancak sonunda beklenen toparlanma işaretleri geliyor. Decentrader tarafından 11 Haziran tarihi itibariyle güncellenen market verileri üç on-chain göstergesi ile BTC/USD için yakın zamanda boğa piyasasının devam edeceği yönündeki tahminlerini yayımladı.

Göstergeler Mart 2020 sonrasında piyasayı sallıyor

Bitcoin şimdi 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) altında neredeyse bir ay geçirdi. Decentrader, bunun endişe verici olduğu konusunda uyarıyor ve jeopolitik duyarlılık gibi dış etkenler piyasanın duyarlılığı üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği şeklinde yorumlanıyor. Yayımlanan güncel raporda özet ile şu konulara değinildi:

Bitcoin, haftalık 32 bin dolarlık destek ile 200 DMA’nın şu anda 42 bin dolarlık kısa vadeli direnci arasında değişmeye devam ederken piyasayı diken üstünde tutuyor.

Son zamanlarda yaşanan çöküşün ardından gelen belirsizlik ve Başkan Biden’ın önümüzdeki hafta sonu G7 Zirvesi’nde ABD’nin son fidye yazılımı saldırılarıyla ilgili olarak kripto para birimiyle nasıl mücadele edeceği kapsamındaki açıklamasına ilişkin korkular, şimdilik fiyatı düşük tutuyor.

Bitcoin, 40 bin dolara yakın birkaç kırılma direnci belirtisinin ortasında 36 bin dolar civarında işlem gerçekleşirken hafta sonu boyunca bu aralıktaki volatilite devam etti. Neyse ki, bununla birlikte, birkaç on-chain güç engeli, genel bir boğa piyasası içindeki düşüş aşamasından sıçramanın şu anda devam ettiğini gösteriyor.

Bitcoin önümüzdeki haftalarda sıçramaya hazır

İyi bilinen üç oran: aktif adres duyarlılığı, harcanan çıktı kar oranı (SOPR) ve stok-akış sapması. Bunlardan son ikisi Cointelegraph tarafından kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu arada aktif adresler, Bitcoin Blockchain’deki aktif adreslerin sayısına göre belirli bir fiyat noktasında aşırı alınıp satılmadığını ölçmede kullanılmaktadır. SOPR göstergesi, şu anda Aralık 2018’deki ayı piyasası tabanından ve Mart 2020 çöküşünden hemen sonra aynı konumda bulunuyor. Hal böyle olunca tarih tekerrür ediyorsa tek yol yukarı yönde ilerlemesidir. Decentrader raporunda konu ile ilgili olarak ayrıca şu bilgilere yer verildi:

Dün aynı sinyali aldık, bu da BTC fiyatının on-chain aktif adreslere göre aşırı satıldığını ve şimdi önümüzdeki haftalarda sıçramaya hazır olabileceğini düşündürdü.

Aylar içinde 85.000 dolar olur mu?

Ayrıca PlanB’nin, gerçekleşmediği takdirde “sürpriz” olacağını söylediği, stoktan akış yörünge çizgisine geri dönüş var. Decentrader, BTC/USD’nin bu yıl hala 100 bin dolara ulaşacağını umarken, Bitcoin’in tekrar rayına oturmasının sadece birkaç ay sürebileceğini tahmin etti. Şirket konuya ilişkin olarak açıklamalarında şu ifadeleri paylaştı:

Bu sefer o kadar sert ve hızlı ralli yapamasak da temelde Bitcoin (BTC)’in çalışma biçiminde hiçbir şey değişmedi, hiçbir şey bozulmadı, sadece yılın başındaki güçlü bir ralliden sonra medyada çok fazla kötü haber görüyoruz.

Dolayısıyla, fiyatın önümüzdeki aylarda hisse senedi akış çizgisine geri döndüğünü görebiliriz. Bu, Hisse Senedi Akış çizgisi şu anda oturmakta olduğundan, bu yılın sonundan önce BTC için tüm zamanların yeni en yüksek seviyeleri anlamına gelir. Bu da 85 bin dolar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!