”Death Cross” Bitcoin İçin Felaket mi, Alım Fırsatı mı?

Analistelere göre, Bitcoin (BTC)’de ”Death Cross” beliriyor. Bu model, 50 günlük hareketli ortalama, (MA) 200 günlük MA’nın altına düştüğünde ortaya çıkan bir düşüş göstergesi olarak tanımlanıyor.

Mati Greenspan: ‘Death Cross” formasyonu, satın alma fırsatı sunuyor

Bitcoin, Pazartesi günü 40 bin doların altına düştükten sonra piyasada büyük endişe yarattı. Ancak analistler, kulağa korkutucu gelen ”Death Cross” formasyonunun BTC’nin geçmiş performansını yansıttığı için mevcut fiyatı etkilemeyecek bir gösterge olduğunu iddia ediyor. Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, önceki tüm ”Death Cross” modellerinin, satın alma fırsatları olduğunu söyledi. Uzman, ”Bazı insanlar bu modelin fiyatı dibe çekeceğini söylüyor, ancak Bitcoin için hemen hemen önceki tüm ”Death Cross” formasyonu iyi bir satın alma fırsatı oldu.” açıklamasını yaptı.
Bitcoin, yaklaşık 28.500 dolarlık bir taban seviyeye düşmeden birkaç gün önce Haziran ayında ”Death Cross” modeli oluşturdu. Lider kripto para birimi sonunda Ağustos ayında ivme kazandı ve Eylül ortasında bir ”Golden Cross” modeli oluşturdu, bu da 50 günlük SMA’nın 200 günlük SMA’nın üzerine çıktığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, olası bir düşüş senaryosunu tamamen dışlamamak gerekir.
Bitcoin 2018’de ”Death Cross” formasyonu gördükten sonra, bunu yüzde 55 düzeltme yaşadı. Golden Cross modelinin ortaya çıkması bir yıldan fazla sürdü. Benzer bir senaryo 2014-2015 ayı piyasasında da yaşandı. Tarihsel olarak, piyasa bir ”Golden Cross” modelinden üç ay içinde toparlanmazsa, Bitcoin daha büyük kayıplar kaydetme eğilimindedir.

 

Bitcoin için genel düşüş eğilimi devam edebilir

Bitcoin, 10 Kasım’da 69 bin dolar civarında zirve yaptı ve o zamandan beri yaklaşık yüzde 40 düştü. Lider kripto para birimi, son yedi gün içinde  yüzde 12’nin üzerinde kayıpla Aralık başından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. Yaklaşan ”Death Cross”, kötüleşen makro görünümle birleştiğinde genel düşüş eğilimi devam edebilir. Bununla birlikte, teknik göstergenin ayı piyasasına işaret edip etmediği şu anda belirsiz. Kraken tarafından yapılan araştırmaya göre, 2014 ve 2018’de görülenler de dahil olmak üzere Bitcoin (BTC)’in önceki ”Death Cross’ların çoğu, “ya sonraki günlerde bir satış ya da ayı piyasasını teyit eden bir makro düşüş trendi” ile çakıştı.
 
Bununla birlikte, Haziran 2021’de, Mart 2020’nin sonlarında ve Ekim 2019’da tanık ortaya çıkan ”Death Cross”, dip seviyeleri gösteren ayı tuzakları veya yanlış sinyallerdi. Haziran 2021’in ortasındaki Deat Cross’tan sonra görülen konsolidasyon, öne çıkan resimde görüldüğü gibi yeni bir boğa koşusuna dönüştü.. Hareketli ortalama geçişler, geriye dönük verilere dayandıkları ve fiyatları geciktirme eğiliminde oldukları göz önüne alındığında, bağımsız göstergeler olarak güvenilmezdir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!