Milyonlarca Dar Gelirli Amerikalı İşlerini Bırakıyor: Sebebi Kripto Paralar Olabilir mi?

Civic Science tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, bazı Amerikalılar kripto para yatırımlarından o kadar çok kazandılar ki, birçoğu işlerini bıraktı.

 

Mark Cuban, araştırmanın sonuçlarını paylaştı: Kripto para birimleri düşük ücretli işlerden kurtulmanızı sağlar!

Araştırma şirketi Civic Science’dan elde edilen veriler, ABD‘lilerin yaklaşık yüzde 4’ünün son 1 yıl içinde kripto para yatırımlarından yeterli kar elde ettikleri için işlerinden istifa ettiğini ortaya koydu. İşlerini bırakanalrın çoğunluğu yıllık toplam maaşları 50 bin doların altında olan düşük ücretli işçilerden oluşuyor. Tüketici araştırma platformu Civic Science tarafından yürütülen anket, katılımcıların yüzde 7’sinin çevresinde kripto paralardan para kazandığı için işini bırakan birini tanıdığını da belirtti.

 

Daha yakından bakıldığında, bu kararı alan bireylerin büyük bir kısmı, yaklaşık 64’ü yılda 50 bin dolardan fazla kazanmayanen düşük gelir dilimlerinde yer alan kişilerdir. Amerikalı milyarder girişimci Mark Cuban sonuçları Twitter hesabından paylaştı.Cuban, çoğu kripto para biriminin son rallisi nedeniyle işini bırakanların yüzdesinin gelecekte artabileceğini ima etti. Anket ayrıca, borsadaki aktif trader’ların dijital varlıklara yatırım yapma olasılığının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösterdi.

 Kripto yatırımlarının amacı uzun vadeli kazanç

Civic Science,ayrıca  kripto para yatırımcılarına ve ileride yatırım yapmak isteyenlere varlık sınıfıyla neden ilgi duyduklarını sordu. İlk cevap yüzde 28 ile “uzun vadeli yatırımı” olurken, yüzde 23’ü ise kısa vadeli kazanç beklediklerini söyledi. Diğer önemli nedenler ise %12 ile “geleneksel ekonomiden bağımsızlık” ve yüzde 11 oy ile “olumsuz ekonomik koşullara karşı korunma” idi. Daha genç yaş grupları, Bitcoin ve altcoin’lere karşı çok daha fazla ilgili. 35 yaşın altındakiler için dijital varlık piyasası oldukça umut verici görünüyor çünkü bu grubun yüzde 36’sı kripto yatırımlarının kendilerini ebeveynlerinden daha zengin yapmasını bekliyor. 55 yaş üstü grupta ise bu oran  yüzde 6’ya düştü.

 

Başka bir ankete göre, 29 yaşın altındaki Amerikalıların yaklaşık yüzde 40’ı kripto para birimlerine yatırım yaparken kendinden emin hissediyor. Aynı zamanda, yaşlılar piyasaya girmek için neredeyse hiç istek duymadıklarını ifade ettiler. Daha fazla BTC ve kripto haberi için Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment