Michael Saylor, Elon Musk’a Cevap Verdi: Daha Çok Bitcoin Al!

Michael Saylor, Bitcoin (BTC) tanıtımından vazgeçmiyor. 57 yaşındaki iş geliştirme firması MicroStrategy’nin kurucu ortağı olan Saylor, en önde gelen Bitcoin maksimalistlerinden biri olmaya devam ediyor. Son zamanlarda Saylor, bir futbol takımı satın alacağını ima eden ümlü milyarder Elon Musk’a  daha fazla BTC satın almasını tavsiye etti. İşte detaylar…

Michael Saylor, Musk’ın bir futbol takımı yerine daha fazla Bitcoin almasını önerdi

Elektrikli motorlu aracın (Tesla) Kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Twitter’dan İngiliz Futbol Kulübü Manchester United’ı satın alacağını ima etti.  Tweet, birçok taraftarın ve ana akım medyanın dikkatini çekti. Bunun nedeni büyük ölçüde kulübün taraftarlarının mevcut sahiplerin kararlarından memnun olmamasıdır. Konu hakkında ciddi olup olmadığı sorulduğunda ise Musk, bunun bir şaka olduğunu ve bir spor takımı satın almak gibi bir niyetinin olmadığını kaydetti. Bununla birlikte, bir futbol kulübü satın almak isterse Manchester United olacağını söyledi. Bu durum, insanların Elon Musk’ın tweeti hakkında yorum yapmasını engellemedi, Michael Saylor da bunlardan biri. Saylor, Musk’a yanıt olarak ”biraz daha Bitcoin almanızı tercih ederiz” dedi.

Saylor’un yorumu, iş geliştirme firmasının daha fazla BTC satın aldığını açıklamasından ancak iki ay sonra geldi. Michael Saylor’ın, özellikle Twitter’da, her fırsatta BTC’yi desteklemeyi alışkanlık haline getirdiği biliniyor. Öte yandan Musk ise, o kadar da bir Bitcoin destekçisi değil. Amerikalı milyarder esas olarak BTC’ye karşı bir düşmanlık ifade etmemiş olsa da, geçmişte odak noktası Dogecoin’di . Bununla birlikte Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, BTC’ye büyük ilgi göstermişti.

Tesla Bİtcoin’lerini satarken, MicroStrategy ekleme yapıyor

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, geçen yılın Şubat ayında Tesla, bilançolarına 1,5 milyar dolar değerinde BTC eklediğini açıkladı. Firma ayrıca Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlamayı planladığını belirtti. Tesla , Q2 2022 kazanç beyanında açıkladığı gibi, BTC varlıklarının yüzde 75’ini sistematik olarak boşaltmaya devam etti.

Musk, elden çıkarmanın BTC’nin fiyat performansından kaynaklanmadığını, ancak nakit akışı durumunu iyileştirmeyi amaçladığını kaydetti. Buna karşılık, Saylor’un MicroStrategy’si, Kripto Kışı sırasında daha fazla BTC satın aldı. İki ay önce MicroStrategy, 3 Mayıs’tan 28 Haziran’a kadar 480 BTC daha satın aldığını açıkladı. Firma şu anda mevcut orana karşı 3 milyar dolar değerinde 129.699 BTC’ye sahip. Bu, MicroStrategy’yi varlığın en önemli kurumsal sahibi yapar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!