ABD’de Cumhuriyetçi Parti Kripto Para İle Bağış Kabulüne Başladı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Cumhuriyetçi seçim çabalarını koordine etmekten sorumlu olan Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinde bağışlar kabul edeceğini duyurdu.

Kripto para bağışları için BitPay ile ortaklık kuruldu

Kurum, Çarşamba günü Twitter’da, komitenin seçim kampanyaları için kripto para bağışlarını kabul etmeye başlayacağını ve bu girişimin bağış toplama çabalarına ivme ve yeni bir boyut kazandıracağını duyurdu. Axios haber ajansı tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, kurum, bağışları ABD dolarına dönüştürecek ve bu hizmet için büyük ödeme platformu BitPay ile ortaklık kurdu.

 

Nakite dönüştürme, kurumun yılda 10 bin dolar’a kadar bireysel bağışları kabul edebileceği anlamına geliyor ki bu, gerçek kripto para birimlerinin transferleri için 100 dolarlık maksimum değer sınırından çok daha fazla. Yetkililer, kriptopara  ile bağış yapan kişilerden tüm tanımlayıcı verileri toplayacağını söyledi.

Cumhuriyetçiler seçim kampanyası için hazırlanıyor

Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi başkanı ve Minnesota Temsilcisi Tom Emmer, kripto paraları kabul etmenin Cumhuriyetçilerin seçimleri kazanmak için “mümkün olan her yolu” takip etme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

 Bu yenilikçi teknoloji, Cumhuriyetçilere başarılı olmak için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları sağlamaya yardımcı olacak.

Emmer, Kongre’de kripto para birimleri için önde gelen bir savunucu olarak ortaya çıktı. Geçen yıl Emmer, BitPay aracılığıyla kendi kampanyası için bağış kabul etmeye başladı. Geçen ay Emmer, İç Gelir Servisi’nin çatallı varlıklara sahip kripto para vergi mükelleflerine ceza veya ücret uygulamasını engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını yeniden gündeme getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment