Dikkat: Coinbase Yol Haritasına 3 Yeni Altcoin Ekledi!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere son zamanlarda SEC baskısı ile karşı karşıya kalan dev kripto para borsalarından Coinbase, yol haritasına 3 yeni altcoin projesini eklediğini duyurdu! İşte detaylar…

Coinbase yol haritasına Helium’u (HNT) eklediğini duyurdu

Bildiğiniz üzere Binance.US, Robinhood, eToro ve Bakkt gibi birçok kripto para borsası SEC ile karşı karşıya gelirken ve yasal baskıya karşı yenik düşerken Coinbase tarafından gelen atak, yatırımcıların dikkatini çekti. Dev kripto para borsası Coinbase, platformuna 3 yeni altcoin ekleyeceğini duyurdu. 28 Haziran tarihli bir Tweet’te yol haritasını paylaşan Coinbase, Helium (HNT), VeChain (VET) ve VeThor (VTHO) için harekete geçti. Coinbase SEC baskılarına rağmen tavrından ödün vermemeyi seçiyor ve yenilerini eklemeye devam ederken mevcut listelenmiş coin’lerini koruyacak.

Kripto para analistlerine ve uzmanlara göre Coinbase’in konuya bakış açısı “gerçek altın ateşten korkmaz” şeklinde özetleniyor. Konu ile ilgili Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewel, şirketin yalnızca yasaların sınırları içinde faaliyet göstermekle kalmayıp aynı zamanda son derece sorumlu ve verimli bir şekilde iş yaptığına inanıyor. Uzman ismin sözleri şu şekilde:

Yaptığımız her şeyin yasal olduğuna inandığımız sürece, her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğiz.

Coinbase’in yasal zorluklar karşısında sağlam durma kararı, şirketin uyumluluk önlemlerine olan güvenini ve kullanıcılarına çok çeşitli kripto para birimi seçenekleri sunma konusundaki kararlılığını vurguluyor. Diğer platformlar düzenleyici makamlar tarafından menkul kıymet olarak kabul edilen coin’leri kaldırmayı seçerken, Coinbase çeşitli altcoinleri sunmaya devam ediyor. Helium (HNT), Solana ekosisteminin SPL token grubuna girdiği için özellikle dikkat çekerken, VeChain (VET) ve VeThor (VTHO) Native Asset grubuna aittir. Coinbase, bu coinleri ekleyerek tekliflerini genişletmeyi ve kripto para piyasasında çeşitli yatırım seçeneklerine yönelik artan talebi karşılamayı amaçlıyor.

Dev borsa SEC’e karşı direncini koruyor

Bir diğer yandan kripto para borsalarına süren devamlı baskı günden güne artıyor ve SEC, yeni hamlelerle borsaların karşısına çıkabilir. Bildiğiniz üzere kripto paraları çevreleyen düzenleyici ortam günden güne daha da karmaşık ve incelemeye tabi hale geliyor. Bununla beraber SEC, sektörü aktif olarak izlemekte ve belirli coin’lerin mevcut düzenlemeler kapsamında menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini değerlendiriyor. Uzmanlara göre bu durum, bazı alım satım platformlarının ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyerek potansiyel olarak tartışmalı varlıkları listeden çıkarmayı tercih etmesine yol açmıştır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!