Coinbase Uyardı: Kripto Para Kışı O Tarihte Bitecek!

Borsa, kripto para piyasalarındaki zayıf likiditenin en azından yıl sonuna kadar süreceğini açıkladı. Bunun sonucunda ise kripto kışının 2023 sonlarında kadar devam edeceğini söyledi.

Coinbase’in (COIN) kripto para değerlendirmesi

Coinbase’in (COIN) Salı günü yaptığı bir araştırma raporuna göre, kripto borsası FTX’in çöküşünün, Mayıs ve Haziran aylarındaki önemli kaldıraçsızlığın kripto paralar için çok az olduğunu söylerken. Asıl olayın, büyük ve marjinal yatırımcıların ellerindeki kripto paraları çıkarmasının ardından piyasada yaşanan olumlu olayları tersine döndürdüğünü açıkladı. Kaldıraç, piyasa üzerinde düşük bir depozit ile büyük rol sahibi olabileceğiniz bir araçtır. Eğer piyasa lehinize ilerlemekteyse, net kazancınız geleneksel bir yatırımdan çok daha büyük olacak ve karınız artacaktır. Bunun gerçekleşmediği zamanlara kaldıraçsızlık dönemi diyoruz. Analistler David Duong ve Brian Cubellis, kripto para piyasasındaki yeni türbülansın ve büyük alıcıların olmayışının sektörü savunmasız bıraktığını ve potansiyel olarak zaten uzun olan kripto kışını uzattığını yazdı. Raporda, FTX iflas işlemlerinin yakından izleneceği, ancak kripto para sektörü için ABD’deki faiz oranlarının izlediği yola bağlı olduğu belirtildi.

Notta, hangi karşı tarafların borsaya veya kardeş şirketi Alameda Research’e borç verdiği veya bunlarla etkileşimde bulunduğu ve bu yükümlülüklerin tam olarak ne olduğu ortaya çıktı. Piyasanın FTX’in iflasından kaynaklanan “ikinci dereceden etkiler” görme olasılığı yüksek. Coinbase, zayıf likiditenin en azından yıl sonuna kadar sürebileceğini söylüyor. Stablecoin hakimiyetinin toplam kripto piyasası değerinin yüzde 18’ine yükseldiğini ve bunun da 12 Kasım itibariyle yaklaşık 1 dolardan 800 milyar dolara düştüğünü belirtiyor. Ayrıca, stablecoin’ler geçen ayın sonlarında trilyonları görmüştü. Stablecoin’ler, değeri ABD doları veya altın gibi başka bir varlığa sabitlenen bir tür kripto para birimidir.

Bitcoin madencileri daha stresli

Daha önce kriptoarena.com olarak paylaştığımız üzere notta, “Artan hashrate (sonuç olarak zorluğu artırıyor), artan enerji maliyetleri ve şimdi daha zayıf Bitcoin fiyatlarının birleşimi, Bitcoin madencileri için giderek daha fazla stresli ekonomik koşullara yol açtı” dedi. Hashrate, Bitcoin ağının işlemci gücünü ölçmek için kullanılan bir birimdir. Hashrate, Bitcoin madenciliğine ayrılan bilgi işlem gücünün bir ölçüsüdür ve hashrate arttıkça, kripto para birimini üretmenin zorluğu da artar.

FTX’in çöküşü şüphesiz sektördeki yatırımcı güvenini zedeledi. Ayrıca düzelmesi de biraz zaman alacak gibi görünüyor. Potansiyel olarak kripto kışını birkaç ay daha, belki de 2023’ün sonuna kadar uzatacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!